Pošalji nam vijest
Ugrađeni u grad - novi ciklus emisija HRO-a
Ugrađeni u grad - novi ciklus emisija HRO-a
Objavljeno: 13-07-2017

OTOČAC – Hrvatski radio Otočac započeo je sa snimanjem, ali već i emitiranjem, pozamašnog ciklusa emisija „Ugrađeni u grad“. Ovaj projekt, podržan od Fonda za poticanje pluralizma, bit će realiziran u 30 emisija, ove godine 15, i toliko emisija dogodine. A svaka emisija mora potrajati najmanje pola sata, naravno s glazbenima prilozima.

Nastala je kao rezultat promišljanja Katedre Čakavskog sabora pokrajine Gacke o gačanskom, odnosno otočkom biografskom leksikonu, koji se lagano počinje pripremati. Bila je to zgodna prigoda da se pred slušateljstvo Hrvatskog radija Otočac izvuku poznate, ali i one brojne nepoznate osobe koje su rođenjem ili svojim djelovanjem ostavile traga u Gackoj. Kako izgleda, takvih će biti podosta, mnogo više nego što bi prosječni građanin pomislio da ih ima. Naravno da to sve treba izvući iz daljnje i bliže prošlosti, a kako smo obaviješteni iz Katedre, na ovom projektu će sudjelovati više osoba raznorodnih zvanja i zanimanja, sve kako bi se zahvatio čim širi spektar znamenitih osoba.  

No, emisije Ugrađeni u grad za sada nose prof. Manja Kostelac Gomerčić i književnik Milan Kranjčević, ali u tako brojnim emisijama pojavljivat će se i drugi sugovornici poput biskupa dr. Mile Bogovića, dr. Željka Holjevca, dr. Tihomila Maštrovića te brojni drugi.  

R.O.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
 
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com