Pošalji nam vijest
I ovako se voli svoj kraj
I ovako se voli svoj kraj
Objavljeno: 11-08-2017

OTOČAC – Ima nešto u gačanskomu mentalitetu, a to je da su svi drugi bolji, ili prihvatljiviji od domaćih ljudi. Vjerojatno je to po onoj da „nitko prorok u svom selu“, ali, čini se, da je ova mentalitetna crta u Gackoj posebno naznačena. Naravno da objektivno to nije tako, da ne mora biti tako, da svugdje ima vrijednih i talentiranih ljudi, samo je pitanje našeg poštenja hoćemo li im dati prigodu, hoćemo li to priznati ili ćemo takve domaće ljude olako odbaciti. Vjerojatan razlog tomu je što je teško priznati da ti je netko poznat nadaren, da je bolji od tebe, umješniji, da ima ideju, da daje određeni zapaženi rezultat. Možda bi se dalo tu još „psihologizirati“, ali komu je u ovima vrućim danima do toga?

Evo, uzmimo kao primjer našeg sugrađanina Milana Krznarića, ponajprije kao fotografa. Nije on ovoj sredini, i ne samo njoj, nepoznat. Publika je poprilično upoznata s njegovim radovima, no on, samozatajan kakav već jest, ne gradi od toga veliku priču. Naravno da je skromnost ljudska vrlina, a na drugima je da o tome posvjedoče, da istaknu i da kažu.

Naime, njegove tri panoramske fotografije (a za snimiti panorame itekako treba imati tehničkih znanja i „oka“) su dospjele na međumrežje i širile se. U tome je posebnu ulogu imao Google, više od 100.000 ljudi širom svijeta imalo je prigodu vidjeti gacke panorame, i očito se njima oduševiti. A kuda ćeš bolje promidžbe od toga?

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
 
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com