Pošalji nam vijest
Senjska kapa Crvenkapa
Senjska kapa CrvenkapaSenjska kapa CrvenkapaSenjska kapa CrvenkapaSenjska kapa CrvenkapaSenjska kapa CrvenkapaSenjska kapa CrvenkapaSenjska kapa CrvenkapaSenjska kapa CrvenkapaSenjska kapa Crvenkapa
Senjska kapa Crvenkapa
Objavljeno: 16-08-2017

Danas je na Glavnoj rivi u Senju održan performans pod nazivom Senjska kapa Crvenkapa. Prema riječima autorice projekt pod nazivom "Crvenkapica" interdisciplinarni je višegodišnji projekt kreativne i kulturne industrije s neizbježnim segmentom očuvanja, prezentacije te brandiranja nacionalne kulturne baštine. Ovim se projektom dragulj baštine grada Senja i Hrvatske kapa Crvenkapa prezentira široj javnosti na način da se po predlošku izvorne kape, na nizu radionica na javnom otvorenom prostoru trgova i ulica diljem Hrvatske, šiju dijelovi kape (pačvorci) taman u toliko velikom broju da se od njih sašije najveća kapa Crvenkapa. Nažalost, službeni početak projekta nije naišao na značajniji odaziv publike. Da li je razlog tomu pogrešno navedeno mjesto održavanja performansa (najava je bila za Belu rivu, a održan je na Glavnoj rivi), nedovoljno odrađen marketing ili neki drugi razlog, ostaje nam da saznamo.

 Samo me strah da "senjska umjetnica"i ovaj projekt ne dela samo radi svoje promocije,jer sam osobno bil sudionik - pomagač u "Senjskoj balonariji" i "Senjskoj Fregati" i ni jednom rječi u medijima ni spomenula "male pomagače" u ta dva projekta.

I još ču jedanput reč no ča uvik govorin "NI ISTO ŽIVIT U SENJU I ŽIVIT ZA SENJ"

 

Zoran Pika Hapčo

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
 
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com