Pošalji nam vijest
Stipendiranje učenika u deficitarnima obrtničkim zanimanjima
Stipendiranje učenika u deficitarnima obrtničkim zanimanjima
Objavljeno: 01-09-2017

OTOČAC - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta uputilo je javni poziv učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su: povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima, usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima i osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 18 milijuna kuna, od čega je 85 posto sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz nacionalnih sredstava.

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1. rujna ove godine na adresu ministarstva.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
 
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com