Pošalji nam vijest
Antifašistička provokacija na Udbini
Antifašistička provokacija na Udbini
Objavljeno: 09-09-2017

Na napuštenoj zgradi stare šumarije u Ulici Stjepana Radića br. 11 u Udbini osvanuo je natpis “Oj ustaše neka neka duboka vas jama čeka“.

Grafit je osvanuo pred zavjetno hodočašće Crkvi hrvatskih mučenika koje se svake godine organizira na obljetnicu Krbavske bitke.

Ove godine Dan hrvatskih mučenika obilježiti će se u subotu, 9. rujna. 2017. godine, misno slavlje predvodit će mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup i nekadašnji upravitelj svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.

Grafit na zgradi šumarije “Oj ustaše neka neka duboka vas jama čeka (široka je jedan metar, a duboka kilometar)“ dio je zločinačke pjesme koju su pjevali pripadnici srpskih terorista u Hrvatskoj u vrijeme Domovinskog rata. Sve Hrvate, pa i djecu, smatrali su “ustašama“ i brojni zločini srpskih postrojbi tijekom agresije na Hrvatsku počinjeni su upravo zbog navedenih stihova.

Iako je od pojave grafita prošlo nekoliko dana još nema informacija o mogućem počinitelju, a zanimljivo je da nitko od predstavnika srpske zajednice na tom području nije oglasio. Od Pupovca to ni ne očekujemo. On je češće inspirator za takve zločinačke poruke nego političar koji pridonosi smirivanju nacionalnih napetosti.

Zavjetno hodočašće u Udbinu u ponedjeljak, 11. rujna 2017., organizira i  Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske i Karlovački vojni dekanat.

Hodočašće započinje u 9.00 sati procesijom i križnim putem iz vojarne “Josip Jović” u Udbini do Crkve hrvatskih mučenika u Udbini. Nakon procesije i križnog puta, u 11.00 sati, u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini služit će se sveta misa koju će predvoditi Vojni ordinarij u RH, mons. Jure Bogdan.

Maxportal.hr

M. Marković/foto/udbina-news

Podijeli novost na društvenim mrežama!
 
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com