Pošalji nam vijest
Danas predstavljanje novoimenovanih načelnika PU
Danas predstavljanje novoimenovanih načelnika PU
Objavljeno: 20-09-2017

Od dvadeset policijskih uprava (PU) koliko ih ima u Hrvatskoj u njih 18 danas će biti predstavljeni novoimenovani načelnici. Iako je za radna mjesta šefova PU formalno bio raspisan interni natječaj, jer načelnicima je mandat isticao 19. rujna, jasno je da je u konačnici riječ i o političkom izboru. Valja istaknuti da nijedan načelnik iz doba SDP-ove vlasti, ministar je bio Ranko Ostojić, i HDZ-ove koalicije s Mostom, ministar Vlaho Orepić, osim onih koji su naslijeđeni od HDZ-a nije preživio na funkciji. Tako je SDP bio naslijedio Jakova Bukvića u Bjelovaru, Marka Rašića u Sisku i Ivicu Kostanića u Šibeniku. Njih trojica ostaju i dalje na pozicijama ali neki sele u druge PU. Rašić preuzima PU zagrebačku, Kostanić ostaje u Šibeniku, a Bukvić u Bjelovaru iako je za vrijeme SDP-a bio preseljen u Krapinu.

Osim njih danas će biti predstavljeni novoimenovani načelnici; Ladislav Bece (Osječko-baranjska), Fabijan Kapular (Vukovarsko-srijemska), Siniša Knežević (Virovitičko-podravska), Antun Valić (Brodsko-posavska), Predrag Benčić (Varaždinska), Ivan Sokač (Međimurska), Darko Car (krapinsko-zagorska), Ivan Pavličević (Dubrovačko-neretvanska), Anton Dražina (Zadarska), Tomislav Dizdar (Primorsko-goranska), Alen Klabot (Istarska), Josip Ćelić (Karlovačka), Josip Biljan (ličko-senjska), Luka Pešut (Sisačko-moslavačka) i Vjekoslav Štimac (Koprivničko-križevačka). PU splitsko-dalmatinsku od ožujka 2017. vodi Slobodan Marendić koji je na tu dužnost stigao nakon što je nešto više od devet mjeseci imao prefiks vršitelja dužnosti dok stanju u PU požeško-slavonskoj od studenog 2012. brine Dario Dasović kojem mandat ističe za nešto manje od dva mjeseca.

Prema podacima MUP-a najveći broj kandidata, njih 12, prijavilo se za mjesto načelnika PU krapinsko-zagorske, dok se 11 kandidata prijavilo za čelno mjesto u PU karlovačkoj i osječko-baranjskoj. Najmanji broj kandidata prijavio se u dubrovačkoj policiji, njih trojica te u šibenskoj policiji, njih četvorica.

Nakon provedenog postupka po internom oglasu, tijekom kojeg je Povjerenstvo provelo testiranje i razgovor sa svim kandidatima koji su ispunjavali uvjete, Izvješće o provedenom postupku s rang listama po pojedinim radnim mjestima dostavljeno je glavnom ravnatelju policije, koji sukladno odredbama Zakona o policiji, ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću predlaže imenovanje načelnika policijskih uprava i to nakon što zatraži mišljenje županijske skupštine odnosno skupštine Grada Zagreba.

Na rješenje o imenovanju kandidati koji nisu izabrani imaju pravo žalbe u roku od 15 dana od dana primitka rješenja.  

Tportal.hr.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com