Pošalji nam vijest
Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Senja
Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Senja
Objavljeno: 25-09-2017

U petak 22. rujna održana je 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Senja. Na aktualnom satu vijećnici su postavljali pitanja Gradonačelniku te na ista dobili odgovore. Na pitanja, za koja odgovore nisu dobili odmah, vijećnicima će odgovori biti dostavljeni u pisanom obliku.

Vijećnici su zatim počeli raspravu po utvrđenom Dnevnom redu uz predložene dopune. Gradskom vijeću je podnijeto Izvješće o radu i financijskom poslovanju Doma zdravlja Senj za 2016. godinu i programom rada i razvoja za 2017. godinu. Također je podnijeto izvješće o obavljenoj Reviziji Grada Senja za 2016. godinu. Prihvaćen je prijedlog konsolidiranog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Senja za 2017. godinu, uz obrazloženje, kao i izvještaj o provedbi plana razvojnih programa za razdoblje 2017. – 2019. godinu. Uz navedena izvješća podnijeto je i izvješće o radu komunalnog redarstva za prvu polovicu 2017. godine.

Vijećnicima su također podnijeta izvješća Gradonačelnika i upravnih odjela Grada Senja za prvu polovicu 2017. godine.

Prihvaćen je prijedlog odluke o povjeravanju poslova komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Senja za razdoblje od 2017. do 2021. godine.

Vijeće je dalo suglasnost na izmjenu Statuta Ustanove za razvoj Grada Senja i izmjenu Odluke o osnivanju Ustanove za razvoj Grada Senja te je imenovano dvadeset odbora koji će djelovati u sklopu Gradskog vijeća:

Odbor za financije i gradski proračun i izboru odbora za financije, gradski proračun i raspolaganje nekretninama u vlasništvu Grada Senja , Odbor za lokalnu samoupravu i rad,Odbor za gospodarstvo i Eu fondove, Odbor za poduzetništvo i obrt, Odbor za turizam, zaštitu i obnovu povijesne jezgre grada Senja i kulturu, Odbor za sport i rekreaciju, Odbor za zdravstvo, umirovljenike i socijalnu politiku, Odbor za obrazovanje, odgoj, obitelj i mladež, Odbor za branitelje, Odbor za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne djelatnosti, Odbor za luke, ceste, promet i veze, Odbor za zaštitu okoliša, energetiku i vodno gospodarstvo, Odbor za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu i ribarstvo, Odbor za međugradsku suradnju, Odbor za javna priznanja, Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova, Odbor za zaštitu ljudskih prava, predstavke i pritužbe, Odbor za ravnopravnost spolova, Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda grada Senja i Povjerenstvo za ocjenu osnovanosti zahtjeva za priznavanje prava vlasništva.

Vijećnici su informirani i o odabiru Dubravke Glavaš za ravnateljicu Dječjeg vrtića „Travica“ te o razrješenju ravnateljice Ustanove za razvoj  Dorotee Prpić i imenovanju Vršiteljice dužnosti iste ustanove  Daliborke Rončević. Izmijenjeni su članovi skupštine Trgovačkih društava GKD Komunalac Senj i Vodovod i odvodnja, te član skupštine i član Nadzornog odbora Vodovod Hrvatsko primorje – Južni ogranak, d.o.o. Senj, Stara cesta 3, a navedene promjene su prezentirane vijećnicima.

Prihvaćen je prijedlog sudske nagodbe između Grada Senja, Rača Euro Camp d.o.o., Naše Jedro i Mile Šojata, kao i prijedlog natječaja za prikupljanje pisanih ponuda za zakup nekretnine za kamp „ Rača“ i početne zakupnine za isti natječaj. Imenovano je i povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Grada.

Grad Senj / I.B.

 
Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com