Pošalji nam vijest
Obilježen Svjetski dan učitelja u senjskoj knjižnici
Obilježen Svjetski dan učitelja u senjskoj knjižnici Obilježen Svjetski dan učitelja u senjskoj knjižnici Obilježen Svjetski dan učitelja u senjskoj knjižnici Obilježen Svjetski dan učitelja u senjskoj knjižnici
Obilježen Svjetski dan učitelja u senjskoj knjižnici
Objavljeno: 06-10-2017

U organizaciji Gradske knjižnice Senj i Osnovne škole S.S.Kranjčevića Senj, a sve u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja ovaj je tjedan u senjskoj knjižnici obilježen i proslavljan Svjetski dan učitelja.

Dan kojim se naglašava društvena važnost i vrijednost učiteljskog zvanja slavi se već više od 20 godina u preko 100 zemalja svijeta, a cilj mu je skrenuti pažnju na učitelje koji ne samo da poučavaju djecu, nego ih i uvode u život i odgajaju. Stoga su učitelji, uz roditelje, najvažnije osobe u formiranju djece i njihovih ispravnih životnih i ljudskih vrijednosti.

Ove misli bile su i nit vodilja našega susreta. U goste su nam došli učiteljica Melita Marenić i njezini učenici 2. a razreda kojima smo na njima razumljiv način objasnili što sve učitelji rade te zašto su oni važni u njihovim životima. Program je uključio obradu poslovica o učiteljima te razgovor i analizu poetskih ostvarenja posvećenih ovom lijepom i plemenitim zvanju.

Učenici su lijepo surađivali te pohvalili svoju učiteljicu Melitu kao prekrasnu učiteljicu i osobu koja im je uvijek na raspolaganju za učenje, razgovor, podršku i utjehu. Voditeljicama programa, učiteljici Meliti te knjižničarki Ani, priznali su da im se posebice sviđaju satovi pjevanja te posjeti gradskim ustanovama-knjižnici, muzeju, domu kulture pri čemu uvijek otkriju nešto novo i zanimljivo.

Na samome kraju ovog edukativnog druženja, održana je i kreativna radionica na kojoj su đaci izrađivali čestitke – poklon svojoj učiteljici povodom Svjetskog dana učitelja.

Veseli crteži i poruke djece dali su nam još jednu potvrdu da djeca uživaju u svojim školskim danima i da se iznova potvrđuje ona stara-Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba.

Hvala učiteljici Meliti i njezinim đacima na dolasku i divnoj suradnji te Radio Senju na medijskom praćenju!

Grad Senj / I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com