Pošalji nam vijest
Večer Enesa Kiševića
Večer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa KiševićaVečer Enesa Kiševića
Večer Enesa Kiševića
Objavljeno: 28-10-2017

U četvrtak, 26. listopada 2017.g. u sklopu Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Senj imala je čast ugostiti jednog od najpoznatijih književnika ovih prostora-pjesnika i dramskog umjetnika Enesa Kiševića.

U dugogodišnjoj bogatoj karijeri Enes Kišević ostvario je niz zapaženih uloga na kazališnim daskama, filmu i televiziji te u radiodramama, a do sada je napisao 24 knjige poezije (Lampa u prozoru, Jutarnja molitva, Sijeda djeca, Svjetlost je Tvoja sjena, Samo s Tobom ja sam ja, 101 vino od vina, Voda je moja Mati, Jutarnji mrak, Iza naličja i mnoge druge). Član je Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatskog haiku društva. Dobitnik je 13 književnih priznanja te 3 međunarodne nagrade za haiku ostvarenja. Pjesme su mu prevedene na dvadesetak stranih jezika, a zastupljen je i u mnogim antologijama i čitankama.

Prepuna knjižnica sat i pol uživala je u brojnim Enesovim poetskim ostvarenjima koja snažno progovaraju o važnosti dobrote, duhovnosti i ljubavi, o ljepoti prirode i mora, o snazi riječi i poezije te o ljubavi prema majci i obitelji. Između recitala, Enes je na duhovit i zanimljiv način podijelio s publikom mnoge anegdote i uspomene iz svoga života, a sve je bilo začinjeno s mnogo mudrih i svevremenskih misli velikana svjetske književnosti.

Kroz razgovor ugodni i šetnju Enesovim stvaralačkim opusom, publiku je uz autora vodila i njegova dugogodišnja prijateljica i moderatorica programa književnica Klara Polak Poljarević u čijim smo stihovima također imali prilike uživati. Za potpuni ugođaj prigodnom se svirkom pobrinuo glazbenik Nenad Petković.

Bila je to večer za pamćenje puna predivnih stihova, puna duha, emocija i dobrih vibracija.

I po završetku književnog susreta, publika se još dugo zadržala u neformalnom razgovoru i druženju s velikim, ali tako jednostavnim i toplim čovjekom - Enesom Kiševićem.

Gradska knjižnica Senj od srca zahvaljuje Enesu na ovom sjajnom gostovanju i prekrasnoj književnoj večeri. Također, veliko hvala moderatorici Klari Polak Poljarević i glazbeniku Nenadu Petkoviću te brojnim posjetiteljima na dolasku kao i medijima na praćenju.

GKS / ZPH

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com