Pošalji nam vijest
Male Senjanke plesne viceprvakinje u Rimu
Male Senjanke plesne viceprvakinje u Rimu
Objavljeno: 09-11-2017

Male senjske plesačice osvojile su u Rimu srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu u plesu, piše Novi list.

U glavni grad Italije otputovalo je 29 djevojčica iz Senja i Svetog Jurja predvođenih voditeljicom Nataliyom Yalnytskom. Predstavile su se u šest točaka, a drugo mjesto na svijetu osvojio je Bebi modern duo u sastavu Greta Tomljanović i Vita Samardžija.

Konkurencija je bila velika, u kvalitativnom i kvantitativnom smislu. U Rim su stigli ljubitelji plesa iz nekoliko desetaka država.

– Sudionici su se predstavili s tristotinjak nastupa u različitim plesnim disciplinama. Plesalo se tri dana. Mi smo se predstavili sa šest točaka u disciplinama show dance, moderno i karakterni ples. Rim je bio prvo veliko natjecanje za moje djevojčice u dobi od četiri do jedanaest godina. I to je bilo veliko uzbuđenje. Ne samo natjecanje, već i sam put. Drago mi je da su sve članice senjske plesne skupine Vila, koja djeluje već šest godina u Senju, išle na prvenstvo. Uspjeh je nevjerojatan. Natjecali smo se s plesnim skupinama iz velikih europskih gradova, nacionalnim baletnim školama. Naš mali Senj protiv metropola, priča voditeljica Plesne udruge, profesorica koreografije Nataliya Yalnytska koja je prije 13 godina iz Ukrajine preselila u Klenovicu.

A. Ravlić

 

Više na: http://novilist.hr:8090/Kultura/Ostalo/Male-senjske-plesacice-izvrsne-na-svjetskom-prvenstvu-u-Rimu

Foto: NL

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com