Pošalji nam vijest
Čuvajte se sv. Martina - ovaj, policije!
Čuvajte se sv. Martina - ovaj, policije!
Objavljeno: 11-11-2017

GOSPIĆ - Statističko praćenje broja prometnih nesreća pokazuje da se upravo u studenomu i prosincu, mjesecu božićnih i novogodišnjih blagdana i prazničnog raspoloženja, odnosno povećanoga konzumiranja alkohola, povećanoga kretanja pješaka, odlaska građana na godišnje odmore, dolaska naših državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu i općenito povećanoga domaćega, ali i tranzitnog prometa na cestama, povećava i broj prometnih nesreća i stradavanja u njima. Zato će policija u studenom i prosincu provoditi pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača. 

Isto tako, od 10. do 13. studenoga, povodom narodnog običaja krštenja mošta ''Martinja'' i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Policijska uprava ličko-senjska svoje aktivnosti usmjerit će na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.  

Nadzor vozača provodit će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, na način da će se uspostaviti veći broj kontrolnih točaka, koje će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.  

U ove ciljane aktivnosti biti će uključen maksimalan broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine). 

Na području Policijske uprave ličko-senjske u prvih devet mjeseci ove godine evidentirane su 864 prometne nesreće od čega su u 97 prometnih nesreća vozači bili pod utjecajem alkohola, te je u tim nesrećama 11 osoba teško, a 32 osobe lakše ozlijeđeno.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com