Pošalji nam vijest
Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini
Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini
Senjska Crvenkapica na turneji po Hercegovini
Objavljeno: 16-11-2017

Sjećate li se kad smo ljetos najavili da je počeo trogodišnji projekt promidžbe tradicijske senjske uskočke kape nazvan „Crvenkapica“? I to šivanjem crvenih pačvoraka na senjskoj rivi?

Ako vas pamćenje ne služi najbolje kad su ovakve teme u pitanju, nije nam teško ponoviti. Autorica projekta Marija Zudenigo osmislila je multidisciplinarni projekt kreativne i kulturne industrije s ciljem očuvanja, prezentiranja i brendiranja kulturne tradicijske baštine, u ovom slučaju senjske tradicijske uskočke crvene kape divovskih razmjera.

Projekt je počeo u Senju, gdje se sašilo prvih 20 četvornih metara uskočke kape, od milja nazvane 'crvenkapica', te je najavljeno da će se krenuti na turneju po raznim gradovima i nizom radionica na javnom otvorenom prostoru trgova i ulica diljem Hrvatske nastaviti izrada kape.

Bit će sastavljena od mnoštva crvenih kvadrata 'pačvoraka' koje će pripremiti svi zainteresirani dječji vrtići, škole, kulturne ustanove, udruge, obrti i pojedinci uključeni u spajanje najveće kape na svijetu, hrvatske uskočke kape. A kad bude gotova, okitit će se njome tvrđava Nehaj!

Ove jeseni 'crvenkapica' je na turneji u BIH. Službeni domaćin i partner na projektu je Udruga mladih Agape iz Ljubuškog, a svi skupljeni pačvorci u BIH bit će spojeni na kuli hercega Stjepana Kosače povrh Ljubuškog. Na facebook stranici projekta Crvenkapica svakodnevno pristižu fotografije novih pačvoraka (dječji vrtići, udruge u Mostaru, Čapljini, Ljubuškom…).

U Otočac Crvenkapica dolazi na proljeće… 

 

M.K.G.

Foto: fb Crvenkapica

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com