Pošalji nam vijest
Duhovna obnova u lapačkoj župi
Duhovna obnova u lapačkoj župi
Objavljeno: 05-12-2017

DONJI LAPAC - Od četvrtka 30. studenoga do nedjelje 3. prosinca održana je duhovna obnova u Župi sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu. Trodnevnicu je predvodio fra Bernard Barbarić, čuvar svetišta Gospe Trsatske na poziv župnika domaćina Dina Rupčića. Prvoga dana propovjednik se dotakao svakodnevne patnje i muke u životu vjernika. Euharistijskim klanjanjem na kraju Mise vjernici su zahvalili Bogu za dar života koji nam je povjeren.
Drugog dana trodnevnice fra Bernard u pratnji župnika je pohodio bolesne župljane te im podijelio sakramente ispovijedi, bolesničkog pomazanja i pričesti.

Ova duhovna obnova imala je i ekumensku dimenziju jer je fra Bernard pohodio i pravoslavnu crkvu i posjetio pravoslavnog svećenika oca Slavišu. Prije večernje mise župljani su imali mogućnost za sv. ispovijed. Misa je bila u ozračju Srca Isusova, a svim župljanima ponuđen je sakrament bolesničkog pomazanja pod misom.

Trećeg dana trodnevnice bila je mogućnost za ispovijed dopodne. U popodnevnim satima slavljena i sveta misa u Srbu za početak nove liturgijske godine. Večernja sv. misa u Donjem Lapcu bila je u znaku Marije. Nakon svete Mise vjernici i svećenici uputili su se do središta Lapca te upalili prvu adventsku svijeću.

Prvu adventsku nedjelju služena je i sv. misa u Zavalju u 9 sati. Završetak duhovne obnove proslavljen je u Donjem Lapcu u jedanaest sati svečanom župnom misom. Propovjednik je naglasio kako je advent vrijeme koje nam daruje mogućnost zastati nad vlastitim životom i uprtog pogleda u Krista koji dolazi kročiti svojim životom donoseći dobro.

GSB/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com