Pošalji nam vijest
Završena ovogodišnja Knjižnična božićna radionica
Završena ovogodišnja Knjižnična božićna radionicaZavršena ovogodišnja Knjižnična božićna radionicaZavršena ovogodišnja Knjižnična božićna radionicaZavršena ovogodišnja Knjižnična božićna radionicaZavršena ovogodišnja Knjižnična božićna radionicaZavršena ovogodišnja Knjižnična božićna radionicaZavršena ovogodišnja Knjižnična božićna radionicaZavršena ovogodišnja Knjižnična božićna radionicaZavršena ovogodišnja Knjižnična božićna radionica
Završena ovogodišnja Knjižnična božićna radionica
Objavljeno: 15-12-2017

Ovaj četvrtak, 14. prosinca 2017. g. održana je u Gradskoj knjižnici Senj treća i posljednja ovogodišnja Knjižnična božićna radionica.

Slušali smo božićne pjesme, čitali prigodne božićne priče te smo izradili dekoracije i nakit za veliki zidni bor koji je ukrasio Dječji odjel naše Knjižnice. Izrađivali smo balotice s blagdanskim motivima, razne prigodne ukrase te čestitke pune lijepih želja za nadolazeće božićne dane i novu 2018.godinu.

Kroz čitanje priča, slikanje, pisanje i razgovor o blagdanima, djeci smo istaknuli da Božić nisu darovi i materijalne vrijednosti nego toplina srca i radost druženja, ali i pomoć potrebitima, usamljenima i siromašnima kako bi i oni osjetili toplinu blagdana.

U sklopu susreta upriličena je i dodjela nagrada i priznanja najčitačima Gradske knjižnice Senj za 2017. godinu. U kategoriji djece nagradu je odnijela Franka Biljaka, a u kategoriji odraslih čitača ove je godine najviše posudbi ostvarila gđa. Ana Labura (nagradu preuzeo suprug). Čestitamo od srca svim nagrađenima i ponosimo se svojim najčitačima, pogotovo onim najmlađima na kojima svijet čitanja ostaje.

Knjižnične božićne radionice odvijale su se u sklopu bogatog božićnog programa u gradu pod Nehajem pod nazivom Advent u Senju kojim koordinira Turistička zajednica Grada Senja u suradnji s brojnim senjskim ustanovama i udrugama.

Kroz tri susreta djeci smo kroz razne aktivnosti obogatili ove blagdanske dane. Educirali smo ih o pravim vrijednostima Božića kao sto su ljubav, druženje, opraštanje te radost zajedništva te smo ih upućivali na korisnost i ljepotu čitanja. Također, u suradnji s Foto klubom Senj djeca su učila o fotografiji i na zabavan način upoznala osnove fotografiranja. Uz to,izrađivali smo nakit za jelku na Potoku, izrađivali čestitke te razne prigodne dekoracije.

Bilo je ugodno, veselo, poučno i zabavno. Hvala djeci i roditeljima na dolasku i vidimo se i dogodine. Uz to, srdačno zahvaljujemo Foto klubu Senj i Turističkoj zajednici Grada Senja na lijepoj suradnji.

 GKS / ZPH

Podijeli novost na društvenim mrežama!
 
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com