Pošalji nam vijest
ZA OTOČAC - don Angjelu povećao plaću
ZA OTOČAC - don Angjelu povećao plaću
Objavljeno: 21-01-2018

OTOČAC – Došao don Angjelo u jedan otočki kafić i odlučio počastiti sebe i društvo. Ništa neobično, rekli bismo, ali čemu tako ozareno lice? Što li mu se dogodilo? Kad ga pitaš on se samo zagonetno smiješi. I na kraju kad je svima „popio živce“, priopćio je svoju veselu vijest – mjesni ordinarij, biskup Križić mu je povećao plaću. A svako povećanje plaće zavrjeđuje da se proslavi, takav je običaj, pa i onda kada su u pitanju svećenici, i oni su (grješni) ljudi.

Kad je apsolvirano da mu je plaća povećana, logično se postavilo drugo pitanje: a što je razlog tomu? Odgovora nije bilo, opet smiješak. I nakon pomnog promišljanja došlo se do zaključka da nema drugog razloga za povećanje plaće don Angjelu već da je tomu urok njegov maestralan govor na skupu građanske inicijative ZA OTOČAC, koji je nedavno održan u gradu pred mnoštvom građana, ma koliko god to neki željeli minorizirati.

A valjda tako i treba, treba nagrađivati one koji više rade, koji daju bolje rezultate, koji evangeliziraju ne samo s oltara nego i u svakoj drugoj prigodi koja im se ukaže. Koji razbijaju magle zabluda, koji se bore protiv Kneza laži i obmane, koji propovijedaju sedam duhovnih kreposti: dvoumna savjetovati, neuka poučiti, grješnika opomenuti, žalosna i nevoljna utješiti, uvredu oprostiti, nepravdu strpljivo podnositi i za žive i mrtve Boga moliti. A tu je don Angjelo nenadmašan, „ne možeš mu pera odbiti“, kako se kaže u narodu.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com