Pošalji nam vijest
Bespovratna sredstva za ruralni turizam
Bespovratna sredstva za ruralni turizam
Objavljeno: 01-02-2018

OTOČAC - Otvoren je dugoiščekivani natječaja za Podmjeru 6.2. putem koje se može dobiti 50.000 eura bespovratnih sredstava za ulaganja u ruralni turizam. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 187.787.500 kuna,  što okvirno podrazumijeva da sredstava ima za oko 500 projekata – doznajemo od LAG-a Frankopan.

Svrha ovog natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

 
U okviru ove Podmjere/tipa operacije moguće je ulagati u:

- sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda,

- sektor pružanja usluga u ruralnim područjima koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge,

- sektor turizma u ruralnom području,

- sektor tradicijskih i umjetničkih obrta.   

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura, u rangu mikro ili malog poduzeća.

Zahtjevi za potporu mogu se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 12. ožujka do 23. travnja ove godine.

Više o tomu može se vidjeti ovdje.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com