Pošalji nam vijest
Mesopusna izložba "NAŠA METLA"
Mesopusna izložba "NAŠA METLA"Mesopusna izložba "NAŠA METLA"Mesopusna izložba "NAŠA METLA"Mesopusna izložba "NAŠA METLA"Mesopusna izložba "NAŠA METLA"Mesopusna izložba "NAŠA METLA"Mesopusna izložba "NAŠA METLA"Mesopusna izložba "NAŠA METLA"Mesopusna izložba "NAŠA METLA"
Mesopusna izložba "NAŠA METLA"
Objavljeno: 02-02-2018

Gradska knjižnica Senj,Karnevalski odbor Grada Senja i Turistička zajednica Grada Senja organiziraju  u petak, 09. veljače 2018.g.  u šest uri navečer/ 18,00 sati/ u Gradskoj knjižnici Senj tradicionalno maškarano druženje  i otpiranje mesopusne izložbe pod imenon „Naša Metla“

Senjska Metla i škavacera jedan je od najdugovječnijih humorističkih listovi u Hrvata.

Metla je zrcalo grada i društva i jedan je od najoriginalnijih dokumenti  vrimena sačuvan za generacije ke dolaze.

Metla u Senju protresa i rešeta po svakome ki je to zaslužil,od vlasti do puka,ali sve u granicama dobrog ukusa.Metla pomete sve ča ne valja več više od 140. let.

I na naš senjski mesopust,na naše baute i larfe,na bale i salu,na našu Metlu i škavaceru trebamo bit ponosni i jesmo ponosni,jer ta užanca s tolikon bogaton tradicijon je našto ča se ne more kupit ni naručit,ni naučit,nego bale i karnevale treba znat ŽIVIT,a Senjani to i te kako znaju.

Zato dođite na otvaranje izložbe kako bi kroz sliku,tekst i rječi vidili našu Metlu i škavaceru od samih početki do dana današnjeg.Dođite i uživajte u izložbi ka slavi cajtunge za senjske prče i čakule.

Bilo bi lipo da dođete maškarani.Bit će frit,muzike,plesa,a ni smiha neče falit.

GKS /Zoran Pika Hapčo

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com