Pošalji nam vijest
Provalilo, ukralo ...
Provalilo, ukralo ...
Objavljeno: 19-02-2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (16.-19. veljače) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, pet prometnih nesreća i jedan carinski prekršaj.

U četvrtak, 15. veljače u Staroj Novalji nepoznati je počinitelj provalio u apartman u vlasništvu 52-godišnjeg Nijemca iz kojeg je ukrao video kameru i ruter.

U petak, 16. veljače je nepoznati počinitelj na području Nacionalnog parka Plitvička jezera iz torbe 36-godišnje Kineskinje ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnima odvjetništvima.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Senja (2) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 104 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Novalji, kod 54-godišnjeg Hrvata (1.95 g/kg).  Najveća utvrđena brzina kretanja od 246 km/h izmjerena je u subotu na autocesti između Gospića i Jadove kada je 56-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. Kažnjen je novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo izvršili kontrolu osobnog automobila slovenske registracijske oznake, te su kod 61-godišnjeg Slovenca pronašli 3 kilograma sitno rezanog duhana, koje nije prijavio prije početka pregleda. Pronađen duhan je od njega privremeno oduzet, a djelatnici Carine su mu naplatili novčanu kaznu.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!
 
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com