Pošalji nam vijest
Korizmeni susret svećenika u biskupiji
Korizmeni susret svećenika u biskupijiKorizmeni susret svećenika u biskupijiKorizmeni susret svećenika u biskupiji
Korizmeni susret svećenika u biskupiji
Objavljeno: 21-02-2018

GOSPIĆ – U skladu s programom godišnjega biskupijskoga Pastoralnog plana u Gospiću je u ponedjeljak 19. veljače održan redoviti korizmeni susret svećenika Gospićko-senjske biskupije. Prvi dio susreta, na kojem se unatoč ružnom vrjemenu okupio velik broj svećenika i oba biskupa, održan je u katedrali. Nakon molitve Trećega časa slijedilo je pokorničko bogoslužje, koje je vodio vlč. mr. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji, održavši poticajnu homiliju i ispit savjesti na temelju Osam blaženstava.

Drugi dio susreta bio je u biskupskom ordinarijatu. Nakon što je generalni vikar Marinko Miličević sve pozdravio i predstavio gosta, mr. Rađa održao je predavanje, na temelju odlomka iz Evanđelja po Luki, o temi "Svećenik kao duhovni otac i pastir".

Slijedila je kraća rasprava u kojoj su dotaknute još neke aktualne teme, poglavito hrvatski demografski problem koji je posebno dramatično izražen u Lici. odnosno u Gospićko-senjskoj biskupiji. Potom su vikar Miličević, kancelar Mišel Grgurić i ekonom Nikola Turkalj dali nekoliko obavijesti, pa je biskupijski povjerenik za pastoral obitelji mons. Tomislav Šporčić najavio na Udbini zajednički susret članova župnih pastoralnih vijeća i onih koji su u Otočcu sudjelovali na Tečaju vjere, a sve pod vidom priprave za Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u rujnu u Solinu. Na koncu se svećenicima pozdravom, čestitkom i kraćim poticajnim duhovnim nagovorom o Korizmi obratio i ordinarij Zdenko Križić.

A.K./M.K.

Foto: A.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
 
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com