Pošalji nam vijest
Lauerati - Dan sporta Ličko-senjske županije
Lauerati - Dan sporta Ličko-senjske županije
Lauerati - Dan sporta Ličko-senjske županije
Objavljeno: 22-02-2018

GOSPIĆ - Zajednica sportova Ličko-senjske županije održala je u srijedu 21. veljače 2018.g. svečanost povodom proglašenja najboljih sportskih rezultata Ličko-senjske županije pod nazivom DAN SPORTA LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE.

Dodjeli su bili nazočni župan Ličko-senjski dr.Darko Milinović, pomoćnik Glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport Siniša Krajač, gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina, dogradonačelnica grada Gospića Kristina Prša, te brojni gosti i sportaši.

Ove su godine dodjelu obilježili mladi sportaši sa značajnim uspjesima. Najviše su se istakle rukometašice ŽRK Senie, uzrasta 2004.g. i mlađe – državne prvakinje u rukometu i mladi kuglač LUKA BIČANIĆ – prvak države u kategoriji U-12 – pomladak. Od ostalih, značajni rezultati ističu se u borilačkim sportovima - taekwondou i hrvanju. 

Za 2017.g. dodijeljene su slijedeće nagrade:

Najbolji sportaš: IVAN JELIĆ – član Rukometnog kluba Gospić

 • stožerni igrač seniorske rukometne ekipe, često direktni čovjek odluke, bitan za atmosferu koja je uvelike pomogla u cilju opstanka u višem rangu natjecanja.

Najbolja sportašica: MIA VALINČIĆ – članica Taekwondo kluba Gacka

 • nositeljica CRNOG POJASA 3. DAN, seniorka, kategorije do 67kg.

U 2017.g. osvojila je brončana odličja na SENIORSKOM PRVENSTVU HRVATSKE, na PRVENSTVU HRVATSKE ZA ML. SENIORE (U-21), te 3. mjesto SUSEDGRAD – SOKOL POKAL 2017 u Zagrebu. 

Najbolji muški sportski klub: Nogometnog kluba Nehaj, Senj

 • POBJEDNIK KUPA Ličko-senjske županije. U klubu djeluje 10-ak trenera koji rade sa preko 140-ero djece i mladih ljudi, kako bi ih učinili dobrim i uzornim sportašima i ljudima.

Najbolji ženski sportski klub: Ženskog košarkaškog kluba Gospić

 • Sudionice A-1 ženske košarkaške lige, trenutno s 10 bodova (4 pobjede i 2 poraza). U A-2 ligi na prvom mjestu strijelaca, asistencija i skokova. U natjecateljskoj sezoni 2017/2018 sudjeluju u II krugu Kup-a RH Ružica Meglaj Rimac gdje se natječu sa košarkašicama iz A-1 ženske košarkaške lige.  

Najbolji sportaš do 18 godina starosti: GORAN PETRANOVIĆ, član Hrvačkog kluba Gospić

 • Brončano odličje na PRVENSTVU HRVATSKE za kadete grčko-rimskim stilom, 3 zlatna odličja na PRVENSTVU LIKE I DALMACIJE, REGIONALNOM PRVENSTVU SPLIT, te REGIONALNOM PRVENSTVU Šibenik, BRONCA na međunarodnoj KADETSKOJ LIGI, 2 ZLATNA odličja na međunarodnim turnirima GOSPIĆ OPEN u Gospiću, te MEMORIJALU MIRKO KOSMAT u Petrinji i 2 SREBRA na međunarodnim turnirima ZADAR OPEN, te turniru povodom DANA GRADA SLATINE.

Najbolja sportašica do 18 godina starosti: ANA CRNJAK, članica ŽRK Senia

 • zlatna medalja i naslov prvakinja Hrvatske sa ekipom ŽRK Senia, djevojčica rođenih 2004.g. i mlađe, NAJBOLJA VRATARKA države, izabrana u najbolju sedmorku turnira Prvenstva Hrvatske. 

Najbolji trener LS županije: ZLATKO MATIČIĆ – trener ŽRK Senia – uzrasta 2004.g. i mlađe

 • uspješno vodio ekipu 1996.godišta (2. mjesto u Županijskoj ligi Primrsko-goranske županije), da bi nakon kraće pauze u radu preuzeo talentiranu ekipu 2004.godišta s kojom je osvajio naslov PRVAKINJE HRVATSKE u travnju 2017.g. Na istom završnom turniru Zlatko je proglašen NAJBOLJIM TRENEROM završnice Prvenstva hrvatske u rukometu za 2004. godište. 

Perspektivni sportaš u mlađim uzrastima: LUKA BIČANIĆ, član Kuglačkog kluba Plitvice

 • Prvak države u kategoriji pomladak U-12 sa 1064 oborena čunja u dva nastupa.

Perspektivna sportašica u mlađim uzrastima: ANDREA BARTULAC, članica TK Gacka

 • Kategorizirana sportašica Hrvatskog olimpijskog odbora, te nositeljica CRNOG POJASA za mlađe od 15g, brončana medalja na KADETSKOM PRVENSTVU RH, te osvojena zlatna odličja na 9 natjecanja: METALAC OPEN Zagreb, FENIKS CUP Zagreb, ČIGRA OPEN Zagreb, MEMORIJAL JOSIP JOVIĆ Imotski, BISTRA OPEN Donja Bistra, GACKA OPEN Otočac, HALLELUJAH CUP Karlovac, BJELOVAR OPEN u Bjelovaru, te MAKSIMIR OPEN Zagreb; 

Perspektivna muška ekipa u mlađim uzrastima: PIONIRI Nogometnog kluba Gospić '91.

 • 1. mjesto u LIGI ZADAR – ŠIBENIK – GOSPIĆ, u sezoni 2017/2018 u istoimenoj ligi na polu sezoni dijele 1. mjesto, dok su u natjecanju u Ličko-senjskoj županiji uvjerljivo prvi. Osvajači KUPA LSŽ, zlato na međunarodnom turniru u Jastrebarskom u konkurenciji 16 ekipa, te na turniru u Zaprešiću, srebro na turniru u Zagrebu, bronca na turniru u Delnicama.

Trener ekipe je Karlo Tomljenović, a ekipa pionira NK Gospić '91 broji 22 igrača.

Perspektivna ženska ekipa u mlađim uzrastima: Ženski rukometni klub Senia – godište 2004. i mlađe;

Aaktualne PRVAKINJE Hrvatske, prvakinje Primorsko – goranske županije, zlato na dva međunarodna turnira u Rovinju, koja su Senjkinje završile bez poraza. Međunarodni  

 • Nagrada za životno djelo u sportu: TOMISLAV ČANIĆ

  Šahista, nogometaš, planinar. Osvojio je preko 50 šahovskih turnira, bio je prvi šahista Gospića koji je osvojio titulu majstorskog kandidata. Predsjednik Šahovskog saveza Ličko-senjske županije i član Stegovne komisije Hrvatskog šahovskog saveza. Za svoje rezultate i aktivnosti odlikovan je Zlatnom značkom Hrvatskog šahovskog SAVEZA.

  Posebne rezultate ostvario je u hrvatskom planinarstvu, gdje je od Planinarskog društva “Željezničar“ stvorio respektabilno društvo koje skrbi nad tri planinarske kuće. Bio je inicijator obnove planinarske kuće na Visočici i stvorio kadrovske temelje i preduvjete za uspostavljanje Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja u Gospiću. Bio je uspješan organizator četiri alpinističke ekspedicije – Mont Blanc 2001., Kilimanjaro 2004., Aconcague 2005. i Himalaju 2010. godine.

  U Hrvatskom planinarskom savezu bio je dopredsjednik Saveza dva mandata po četiri godine. Za zasluge u razvoju hrvatskog planinarstva dobio je sva priznanja uključujući i ono najviše – Plaketu Hrvatskog planinarskog saveza.

  Posebno se posvetio animiranju mladih kako bi kroz sportske aktivnosti dobili najpozitivnije karakteristike u životu kao npr. stjecanje radnih navika, požrtvovnost, čestitost, ljubav prema bližnjemu i čovjeku uopće, hrabrost, domoljublje, a što je najbitnije borba protiv poroka s jedne strane uz preferiranje zdravog načina života. Novinar, osnovni moto mu je pridržavanje one stare latinske izreke „In mens sana in corpore sano“ što u prijevodu znači „zdrav duh u zdravom tijelu“. 

  Osim godišnjih nagrada, dodijeljene su i posebne nagrade:

  Nagrada Promotor sporta:

  • rukometni turnir „Snaga djece u pokretu“ (Youth – Movement – Power) rukometašice Senie su osvojile nakon što su u finalu pobijedile ekipu HC MGA Vienna iz Beča, dok su na drugom turniru u finalu svladale reprezentaciju Južne Koreje u svome godištu. Lider I. hrvatske rukometne lige za djevojčice sa ostvarenih 13 pobjeda iz 13 utakmica.

  • ŽELJKO FRKOVIĆ, savezni nogometni sudac, magistar kineziologije, sudac I. HNL, nositelj crnog pojasa u karateu;

  • IVAN MUSTAPIĆ, višestruki prvak države u bacanju koplja, trenutno član Streličarskog kluba Brinje - 3 zlatna odličja na Prvenstvu Hrvatske, Jadranski kup i Hrvatski kup Pakrac – disciplina složeni luk;

  • HRVOJE MUDROVČIĆ, član Biciklističkog kluba Barkan iz Otočca, državni prvak u brdskom biciklizmu, bronca na Prvenstvu Hrvatske u MTB usponu, te utrci C2 karaktera, Slovenija;

  • ADRIJANA DOŠEN, članica Ženskog košarkaškog kluba Gospić, nositelj ekipe, te jedna od glavnih organizatorica napada i obrane;

 •  

  • ODBOJKAŠKI KLUB NOVALJA, osvajači svih školskih prvenstava zadnjih 10 godina, rad s mladima, škola odbojke za mlađe kategorije, organizatori svjetskih kvalifikacija, državnih prvenstava i organizatori priprema za mnoge strane, kao i domaće reprezentacije. 

  Nagrada za najbolji dječji vrtić u 2017.g.

  • Dječji vrtić „Travica“ iz Senja – pobjednik Olimpijskog festivala dječjih vrtića; 

  Posebno priznanje za postignute rezultate u sportu:

  • Patricija Šprajc, članica Taekwondo kluba Brinje,

   • II. mjesto Nacionalne rang liste za kadetkinje, bronca na G-1 turniru Croatia open, te 4 zlata na međunarodnim natjecanjima, te 2 srebra na 5 natjecanja.

  • Mihael Alić, član Hrvačkog kluba Gospić,

   • II. mjesto na Prvenstvu Hrvatske – mlađi dječaci, 3 zlata na prvenstvima, te 1 zlato, 2 srebra i 1 bronca na turnirima;

  • Iva Zrilić, članica Ženskog rukometnog kluba Senia,

   • Kapetanica prvakinja Hrvatske, zlatna medalja na Prvenstvu Hrvatske, titula NAJBOLJEG STRIJELCA, te izabrana u najbolju sedmorku Prvenstva hrvatske.

  • Viktoria Trcol, članica Odbojkaškog kluba Novalja,

   • organizator igre OK Novalje u II. odbojkaškoj ligi za seniorke sa svojih 13 godina. 

  Nagrada za medijsku promociju sporta „Grga Rupčić“:

  • Radio Gospić;

  • Radio Senj; 

  Nagrade za doprinos razvoju sporta:

  • SINIŠA KRAJAČ – pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora, zauzima se za razvoj cjelokupnog sporta na području LS županije;

  • BRANKO SVAST – u Rijecu završio pedagošku akademiju – nastavnik fizičkog odgoja, a u Zagrebu fakultet defektologije, 50 godina proveo u NK Nehaj, kao igrač, trener, član uprave, volonter, voditelj velikog broja tradicionalnih turnira;

  • POSLOVNICA LIDL OTOČAC – višegodišnji donator taekwondo sporta, te promotor sporta;

  • IVAN BILJAN – dugogodišnji predsjednik RK Gospić, upornošću osigurao klubu rast i da bude to što je danas, prepoznatljiv klub u rukometnim krugovima u Hrvatskoj.

  • ANA LOPAC – članica Tk Senj, višestruka prvakinja Hrvatske u juniorskoj kategoriji i stalna članica juniorske reprezentacije. 5 mjesto na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu.   

  • Višestruka prvakinja na međunarodnom Prvenstvu Hrvatske, Austrije i Belgije. Trenerica mlađih uzrasta TK Senj, tkd igraonice za mlađe, ekipe mlađih kadeta i rekreacije žena. Nositeljica majstorskog pojasa II. DAN.

  • IVICA RADOŠEVIĆ – nogometaš, nogometni , sudac savezne kategorije, nalazi se na B listi HNL-a, tajnik Komisije nogometnih sudaca LSŽ, član Komisije za žalbe Ns Lsž, fitness instruktor za suce, član Skupštine Ns Lsž. 

   

  Milan Radošević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
 
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com