Pošalji nam vijest
8. međunarodna energetska konferencija - 27. veljače
8. međunarodna energetska konferencija - 27. veljače
Objavljeno: 24-02-2018

ZAGREB – 27. veljače (utorak) ove godine će u Zagrebu Hotelu Westin biti održana 8. međunarodna energetska konferencija.

Ovogodišnja konferencija o biomasi ima snažnu potporu nadležnih institucija i sektorskih udruga. Pokroviteljstvom su konferenciju podržali Hrvatski sabor, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, kao i resorno MZOE, a biti će prisutni pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Dragan Jelić te pomoćnica ministrice gospodarstva Ana Mandac.

U programu sudjeluju i saborski zastupnici i bivši resorni ministri Slaven Dobrović, Tomislav Panenić i Darko Horvat koji će biti izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Konferenciju podržava i snažna ekipa iz Bruxellesa, predstavnici važnih EU asocijacija Europske udruge biomase (AEBIOM), Svjetske asocijacije za bioenergiju (WBA) i Europskog vijeća za pelet. Navedeni međunarodni stručnjaci govorit će o energetskim politikama u EU, posebice o aktualnoj direktivi RED II, a čak dva hrvatska europarlamentarca Jozo Radoš i Davor Škrlec, imat će zapažene key note prezentacije.

Najavljen je dolazak direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitost Dubravka Ponoša i direktorice Sektora za energetiku i zaštitu okoliša pri HGK Marije Šćulac Domac te brojnih institucionalnih partnera iz zemalja regije koji imaju potrebu daljnje razvijanje suradnje s RH u prijenosu znanja i po pitanju EU fondova.

Na konferenciji će sudjelovati i predstavnici Hrvatskih šuma u širem sastavu na čelu s članovima Uprave Antom Sabljićem i Igorom Fazekašem, te Predsjednikom Uprave Krunoslavom Jakupčićem, dok će Mario Klobučar, direktor Šumske biomase d.o.o., prezentirati kretanja na tržištu biomase. Skup će otvoriti ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

H. Biljuš

Podijeli novost na društvenim mrežama!
 
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com