Pošalji nam vijest
Misom započela skupština Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj
Misom započela skupština Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj
Misom započela skupština Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj
Objavljeno: 06-03-2018

UDBINA - Misom u Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini započela je jučer godišnja skupština Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj. Misno slavlje predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s umirovljenim biskupom Milom Bogovićem, vlč. Antunom Štefanom, nacionalnim ravnateljem Papinskih misijskih djela Hrvatske i nad/biskupijskim ravnateljima Papinskih misijskih djela svih hrvatskih nad/biskupija.
Na početku susreta vlč. Štefan predstavio je vjernicima sve biskupijske ravnatelje PMD i prenio pozdrave hvarsko-bračko-viškog biskupa Slobodana Štambuka, predsjednika Vijeća HBK za misije.

Biskup Križić je u propovijedi zahvalio svim velikodušnim osobama koje su pošle u daleke zemlje, ostavivši udobnost, naviještati Radostnu vijest i služeći onima koji su duhovnoj i materijalnoj bijedi, dijeleći s njima njihovu muku i tjeskobu i privodeći ih Isusu. Također je zahvalio svima koji pridonose materijalno i molitvom za misije, posebno istaknuvši da evangelizacija nema uspjeha bez Caritasa, bez dobrote i ljubavi. Sve je potaknuo na molitvu za misionare i misije po uzoru na sv. Tereziju Avilsku i sv. Malu Tereziju.

J.Š./M.K.

Foto: J.Š.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com