Pošalji nam vijest
Čuvajte se prevara
Čuvajte se prevara
Objavljeno: 19-03-2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (16.-19. ožujka) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo.

Policijski službenici Policijske postaje Senj evidentirali su u petak kazneno djelo pokušaja prijevare, a kazneno djelo je počinjeno tako da je 69-godišnju Senjkinju telefonom nazvala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao Ankica Franić iz Veleposlanstva u Londonu, te je rekla žrtvi da joj je netko od članova obitelji koji žive u inozemstvu bolestan, i da mu za zdravstvenu njegu treba uplatiti određeni novčani iznos, što 69-godišnjakinja nije učinila jer su djelatnice gdje je htjela uplatiti novac, posumnjale da se radi o prijevari. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Policijska uprava ličko-senjska poziva građane na oprez s obzirom na sve češću pojavu novih oblika prijevare. Građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare. Razlozi su vrlo često odmakla životna dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnja.

Prevaranti, osim telefonskih razgovora sve češće dolaze i na kućne pragove nudeći razne usluge i pogodnosti. Starije osobe u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor, puštaju nepoznate osobe u kuću i postaju žrtve prijevara.
U Ličko-senjskoj županiji zabilježeni su razni oblici prijevare gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao djelatnici centara socijalne skrbi, službenici banaka, za usluge masaže i pomoć u kući.

Ukoliko posumnjate u vjerodostojnost navoda pozivatelja i da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome odmah obavijestite policiju na broj 192.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com