Pošalji nam vijest
5,5 milijuna bespovratnih sredstava općini Brinje
5,5 milijuna bespovratnih sredstava općini Brinje
Objavljeno: 24-03-2018

BRINJE - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem odluka za operaciju 7.4.1."Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu"

Ukupni iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovu operaciju iznosi 472 milijuna kuna,  što je omogućilo financiranje ukupno 102 projekta u Hrvatskoj.

Iz Ličko-senjske županije uspješni prijavitelji dolaze s područja općine Brinje i općine Donji Lapac te iz grada Otočca.

Općina Brinje se na navedeni natječaj prijavila s dva projektna prijedloga te su odobrene potpore u sljedećim iznosima:

  • za rekonstrukciju i opremanje Vatrogasnog doma Brinje (nositelj - DVD Brinje) odobrena je potpora u iznosu od 2.983.915,57 kuna te za rekonstrukciju stare općinske zgrade i njenu prenamjenu u Kulturni centar (nositelj - Općina Brinje) odobren je iznos potpore od 2.562.088,97 kuna.

U skorašnje vrijeme se očekuje potpisivanje ugovora s Agencijom za 5,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava te zatim početak postupka javne nabave i izvođenja radova na objektima.

A.M.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com