Pošalji nam vijest
Poginuo Slovenac na Jadranskoj magistrali
Poginuo Slovenac na Jadranskoj magistrali
Objavljeno: 09-04-2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (6. – 9. travnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se jučer u 16 sati kod Karlobaga kada je 60-godišnji Slovenac upravljajući motociklom pao na kolnik te udario u zaštitnu metalnu ogradu. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3) i Korenice (3).

Tijekom proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tomu periodu utvrđeno je 157 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Gospiću, kod 25-godišnjeg Hravata (2.13 g/kg). 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 255 km/h izmjerena je u nedjelju na autocesti između Gospića i Zira kada je 43-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Gospića (1), svađom i vikom na području Senja (1) i Novalje (1). Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnima prekršajnima sudovima.

PU ličko-senjska                        

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com