Pošalji nam vijest
Čak 12 prometnih nesreća
Čak 12 prometnih nesreća
Objavljeno: 24-04-2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (20.-23. travnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 12 prometnih nesreća i četiri dragovoljne predaje oružja.

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenima osobama, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Korenice. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (4), Korenice (3), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnomu prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je ukupno 131 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Lešću, kod 27-godišnjeg Hrvata (2.45 g/kg). 

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri dragovoljne predaje oružja:

  • u petak, 20. travnja, dvojica građanina s područja općine Perušić predali su pušku, 40 komada streljiva, 10 ručnih bombi, tri komada protuavionskog streljiva, dok je građanin iz Korenice predao dvije kumulativne mine za ručni bacač i dva dopunska barutna punjenja za kumulativnu minu;
  • u subotu, 21. travnja, građanin iz Gospića predao je ručnu bombu i 52 komada raznog streljiva.

Navedeno oružje i minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com