Pošalji nam vijest
Održana senjska Noć knjige
Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige Održana senjska Noć knjige
Održana senjska Noć knjige
Objavljeno: 27-04-2018

SENJ - U ponedjeljak, 23. travnja, na samog Sv. Juru, u senjskoj je knjižnici održana već tradicionalna velika manifestacija Noć knjige.

Noć knjige je važna knjižnična manifestacija u sklopu koje cijela zemlja i veliki dio svijeta slavi knjigu i čitanje te se promiče kultura čitanja, autorstva i izdavaštva. Gradska knjižnica Senj već godinama sudjeluje u ovom hvalevrijednom projektu bogatim programom, a ove godine čast nam je svojim dolaskom ukazao cijenjeni i rado čitani autor iz područja popularne psihologije i duhovnosti Bruno Šimleša.

Bruno je omiljeni pisac naših korisnika i poznati sociolog, predavač, kolumnist i humanitarac.

Autor je devet knjiga od kojih su mnoge doživjele druga izdanja te su popularne i izvan Hrvatske. Nakon uvodnog obraćanja moderatorice i ravnateljice Knjižnice Ane Prpić Rogić, Šimleša je na svoj osebujan i zanimljiv način progovorio o mnogim interesantnim životnim temama. Prepuna knjižnica tako je imala prilike čuti više o muško-ženskim odnosima, o odgoju djece, o odnosu s roditeljima, o načinima kako zavoljeti sebe te kako bolje i sretnije živjeti. Uz Brunove uspješnice, „Lubavologiju“ i „Školu života“, naglasak je bio i na nedavno izdanoj knjizi „Istine i laži o ljubavi“.

U nastavku Noći knjige posjetitelji su se imali prilike podružiti s dragim gostom te dobiti potpisani primjerak kupljene knjige. Uz to, mogle su se razgledati i prigodno pripremljene izložbe zavičajnim književnicima u čast (povodom 305. obljetnice smrti Vitezovića, 95. obljetnice smrti Ogrizovića te 110. obljetnice smrti Kranjčevića). Također, u povodu Dana Grada svi Jurji te oni koji slave rođendan darovani su besplatnom članarinom. Građani su se počastili i domjenkom, zaigrali tombolu, ali i učiniti dobro djelo. Naime, kao i svake godine senjska noć Knjige i ove je godine ima humanitarnu notu-Knjižnica je u suradnji s Humanitarnom udrugom Bura cijelu noć prodavala knjige, a sav prihod je namijenjen potrebitim sugrađanima.

Ovo ugodna noć i druženje knjizi u čast bilo je začinjeno i krasnom svirkom glazbenika Nenada Petkovića.

Hvala brojnim sugrađanima koji su došli s nama proslaviti noć posvećenu knjizi, a pogotovo hvala svima koji su darovali ili kupili knjigu u humanitarne svrhe. Također, hvala svim gorespomenutim sudionicima programa te Mariju Devčiću i Dinku Brozinčeviću na fotografiranju, Nakladi Ljevak na dobroj suradnji i Radio Senju na medijskoj pažnji.

A.P.R.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com