Pošalji nam vijest
Zrinski: Koje sve lokalne medije financira Županija ?
Zrinski: Koje sve lokalne medije financira Županija ?
Zrinski: Koje sve lokalne medije financira Županija ?
Objavljeno: 27-04-2018

Jučer u Gospiću održana je 6.sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije pod predsjednavanjem Nade Marijanović predsjednice Županijske skupštine. Vijećnici su raspravljali gotovo tri sata o trideset točaka dnevnog reda. Na aktualnom satu bilo je i šest pitanja od strane tri vijećnika Maras, Zrinski, Bižanović upućeni županu Darku Milinoviću. Ono koje izdvajamo je vijećničko pitanje Tomislava Zrinskog upućemo županu gdje je Zrinski rekao kako na županijskom proračunu sjedi veći broj lokalnim medija, te je zamolio Župana da odgovori koje sve lokalne medije financira Županija, u kojem iznosu i tko je odgovorna osoba za sklapanje ugovora s medijima. Župan je odgovorio da skoro sve medije financira Županija ali nije odgovorio u kojem iznosu i tko je sklopio ugovore s medijima.

Ovdje se ograđujemo od izjave župana jer portali GlasGacke.hr, SenjskaBura.hr, GlasLike.hr i Novalja.cool nemaju nikakav zaključeni ugovor s Županijom niti primaju mjesečna sredstva od Županije, valja kazati da jedino portal Glas Gacke.hr ima zaključen ugovor s Općinom Brinje u iznosu od 500 kuna mjesečno, s nikim drugim ništa, iako su sredstva na Gradskom vijeću Grada Otočca odobrena portalu za praćenje aktivnosti u Otočcu ali Grad je odbio sklopiti ugovor i čeka se "Javni poziv za financiranje medija" kojeg će raspisati Jedinstveni upravni odjel Grada Otočca , također gradonačelnik Senja naložio je službenicima Jedinstvenog upravnog odjela da izrade prijedlog o promidžbi na portalu SenjskaBura.hr sukladno interesima i potrebama Grada Senja, 26.veljače 2018.godine i do danas nema povratne informacije. Kako je vijećnik Tomislav Zrinski kazao kako preko medija javnost može biti informirana ili dezinformirana, njemu i ostalim iznjeli smo točno stanje i brojke s kojima se financiramo, i zato jesmo nezavisni medij i ne objavljujemo "naručene članke".

Valjalo bi saznati koliko pojedini mediji dobivaju i od gradskih ili županijski ustanova, a kako je i to dostupno neki "podobni" portali mjesečno uprihoduju lijepe iznose.

Izvješće o radu Župana od stupanja na dužnost 25.svibnja do 31.prosinca 2017.godine jednoglasno je prihvaćeno. Raspravljalo se i o izvješćima o radu i financiranju Domova zdravlja u Gospiću, Otočcu, Senju, Novalji i Korenici koji posluju svi s gubitkom odnosno manjkom prihoda., o izvješćima o radu i financijskom poslovanju Zavoda za hitnu medicini , Doma za starije i nemoćne osobe LSŽ-e, Zavoda za javno zdravstvo LSŽ-e. Data je suglasnost i na Odluku o proširenju djelatnosti Doma zdravlja Gospić s djelatnosti palijativne skrbi i ortodoncije. Data je suglasnost i Općoj bolnici Gospić o nabavi digitalnog RTG uređaja. Donjeta je odluka o dodjeli javnih priznanja LSŽ-e za 2017.godinu, i to: trgovačkom društvu "Regata" d.o.o. Otočac, udruzi "Gačanka" Otočac, HKUM "Perušić", Ani Rucner i Ivanu Mustapiću iz Brinja. Godišnja nagradu od 10.000 kuna biti će dodjeljena Udruzi oboljelih od karcinoma "Vila za Liku".

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com