Pošalji nam vijest
Drugi dan Simpozija posvećenog Silviju Strahimiru Kranjčeviću
Drugi dan Simpozija posvećenog Silviju Strahimiru KranjčevićuDrugi dan Simpozija posvećenog Silviju Strahimiru Kranjčeviću
Drugi dan Simpozija posvećenog Silviju Strahimiru Kranjčeviću
Objavljeno: 29-04-2018

Drugoga dana Simpozija, 28. travnja 2018., Simpozij je započeo posjetom Gradskoj knjižnici Senj, u kojoj je sudionike i goste dočekala ravnateljica Ana Prpić Rogić.

Uz prigodan doček i prezentaciju o povijesti grada Senja i Knjižnice, sudionici su imali priliku razgledati izložbu Senjske tradicije življenja.
Dan je nastavljen tematskim predavanjima, a posebna sekcija “Živi, moj uskočki grade” posvećena je preminulom akademiku Milanu Mogušu. Sekciju je otvorio dr. sc. Mijo Lončarić, jedan od najvećih hrvatskih dijalektologa, koji je s akademikom Mogušem radio na izradi Općeslavenskog lingvističkom atlasa. Sekcija je predstavila i dosad nepoznate teme, kao što su cakavizmi u senjskom satirično-humorističnom listu Metla i škavacera, Senjani u Benešićevu Rječniku te Rječnik Kranjčevićevih pjesama: Razasuto stihovlje.
 
Sekcija je nastavljena promocijom izabranih djela Milutina Cihlara Nehajeva u izdanju nakladničke kuće Alfa te prvom javnom prezentacijom ideje i idejno-tematske realizacije Kuće senjskih književnika.
 
Simpozij je zatvoren u svečanomu tonu i željama za susretom sljedeće godine u prvotnoj namjeri tradicionalnog godišnjeg održavanja Simpozija.
 
GS / I.B.
Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com