Pošalji nam vijest
Bogat kriminalni vikend
Bogat kriminalni vikend
Objavljeno: 30-04-2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (27.-30. travnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, devet prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i dvije dragovoljne predaje oružja.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Jezerana, općina Brinje, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. On se sumnjiči da je od 15. listopada do 23. prosinca 2017. godine u šumskom predjelu Jezerana posjekao i ukrao 142 stabla bukve, javora i graba, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Brinju. Protiv njega će nadležnomu državnomu odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske postaje Karlobag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Konjščine zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Sumnjiči se da je u petak u kući u Lukovom Šugarju fizički napao 46-godišnjaka iz Funtane, zadavši mu udarac šakom u glavu, od kojeg je 46-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću.  Protiv njega će nadležnomu državnomu odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Četiri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga (2), Korenice (1) i Senja (1). U njima su četiri osobe teško i jedna lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (2) i Karlobaga (1).

Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenima osobama:

  • u subotu u 11:15 sati u Barić Dragi, općina Karlobag, dogodila se prometna nesreća kada je 55-godišnji Amerikanac upravljajući motociklom sletio s ceste. Teško jeozlijeđen te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.
  • u subotu u 15 sati u Prijeboju dogodila se prometna nesreća kada je 31-godišnjak iz Gradine Koreničke, upravljajući osobnim automobilom sletio s ceste. Teško je ozlijeđen i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici u Karlovcu.
  • jučer u 10:55 sati u Moštini, općina Karlobag, dogodila se prometna nesreća kada je 53-godišnji Mađar upravljajući motociklom pao na kolnik. Vozač i 51-godišnja putnica teško su ozlijeđeni i zadržani na liječenju u Općoj bolnici u Zadru. Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača će nadležnomu državnomu odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tomu periodu utvrđeno je ukupno 113 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Otočcu, kod 27-godišnjeg Hrvata (1.56 g/kg).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su na području Gospića drskim ponašanjem (1) i tučnjavom (1), te tučnjavom na području Korenice (1). Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnima prekršajnim sudovima.

Izdvajamo događaj koji se dogodio u subotu u Širokoj Kuli oko 11:20 sati kada je  više osoba fizički napalo 35-godišnjaka iz Široke Kule, 27-godišnjaka iz Gračaca, 43-godišnjaka i 40-godišnjakinju iz Štikade, koji su lakše ozlijeđeni. U tijeku je kriminalističko istraživanje i traganje za počiniteljima s obzirom da su počinitelji napustili mjesto događaja.   

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije dragovoljne predaje streljiva, u petak je u Gospiću građanin pronašao 511 komada streljiva, a u subotu u Korenici je predano 10 komada raznog streljiva. Navedeno streljivo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com