Pošalji nam vijest
Pisci u ofsajdu sinoć gostovali u Otočcu
Pisci u ofsajdu sinoć gostovali u OtočcuPisci u ofsajdu sinoć gostovali u OtočcuPisci u ofsajdu sinoć gostovali u Otočcu
Pisci u ofsajdu sinoć gostovali u Otočcu
Objavljeno: 05-05-2018

OTOČAC – Kako je to bilo i najavljeno, sinoć je u Gackomu pučkom otvorenom učilištu Otočac gostovala Udruga zadarskih pisaca ZaPis. Kroz jednosatni program predstavili su se zadarski pisci Robert Nezirović, Marija Kostić, Filip Genda, Andreja Malta, Jasminka Vejmelka i Ivan Čeperković. Svatko od njih odabrao je po nešto iz svog opusa, pjesnici su pročitali publici po nekoliko pjesama, a prozaisti svoje kraće forme.

Ovo gostovanje pod nazivom Pisci u zaleđu, koje je duhovito don Angjelo Kaćunko nazvao Pisci u ofsajdu, a mi po seljački onako Pisci u opsajdu, imalo je za cilj predstaviti zadarsko književno stvaralaštvo i van samoga Zadra. Koliko bi čovjek očekivao, zadarska književna scena i nije toliko dinamična, upravo je skupina književnih stvaratelja ZaPis razdrmala tu scenu i unijela neke nove vjetrove. U ZaPisu djeluje mnogo književnika, od onih najmlađih pa do onih u ozbiljnim godinama, od onih koji pišu ali još nisu imali prigodu objaviti svoje radove, pa do onih koji već imaju publiciranu pokoju knjigu.

Iako gačanska publika sinoć nije baš pohrlila na ovo predstavljanje, za ZaPis-(n)ičare je to bilo pozitivno iskustvo, kako rekoše gačanska publika je osvjetlala obraz, u Benkovcu je bio na ovakvom predstavljanju svega 1 (jedan) posjetitelj, u Šibeniku tri, u Otočcu ih je bilo više nego u Zagrebu u Knjižnici M. Ogrizovića. Dalo se primijetiti u gačanskoj publici nekoliko „dekameronaca“, koji su pažljivo slušali i osluškivali što se to događa na nekima drugim književnima njivama, vjerojatno se uspoređujući i ohrabrujući („ma nismo ni mi nitko i ništa“). Možda je to prepotentno reći, ali lako bi se u Otočcu okupila slična ovakva družina koja bi se pod parafraziranim nazivom „Pisci hinterlanda“ mogla predstaviti u drugim sredinama. Samo bi vjerojatni problem bilo namamiti publiku.

M. K. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com