Pošalji nam vijest
Duhovni vikendi na Udbini
Duhovni vikendi na UdbiniDuhovni vikendi na UdbiniDuhovni vikendi na UdbiniDuhovni vikendi na UdbiniDuhovni vikendi na Udbini
Duhovni vikendi na Udbini
Objavljeno: 05-05-2018

UDBINA – Treba izdržati duhovne vikende na Udbini, nije lako preč. Josipu Šimatoviću, ma kakvi lako. Da je lako, ne bi ga to ni zapalo. Neki rekoše: tako mladoga popa postaviše u to svetište, mlad je on i zelen, no pokazalo se posve učinkovitim, treba izdržati tolike posjete vjernog naroda sa svih strana svijeta, a tek dolaske crkvenih velikodostojnika (to dođe teže i opasnije od mnoštva vjernika), pa kojekakva izaslanstva, ma tko sve to može nabrojati. I onda svima pričati udbinsku priču ispočetka, nikada se ne umoriti, svima se osmjehivati i širiti radost oko sebe, treba se za to pogano izvježbati.
Tako je bilo proteklog vikenda, došli hodočasnici Trešnjevačkog dekanata iz Zagreba, pa tradicionalno hodočašće Hrvatskih političkih zatvorenika, potom hodočasnici iz Širokog Briga, Posušja, Ljubuškoga, Čapljine, Kiseljaka iz Hercegovine i Bosne, onda oni iz Šibenika, Zagreba, Rijeke, Karlovca, Duge Rese, Ogulina, došao je i Katedralni zbor iz Đakova, dogodilo se 2. hodočašće zajednice Injigo. I još to nije sve, ma tko bi sve naveo. Kao u košnici, a ti se pope s time nosi, ta mlad si, lijep si, pametan si, da mu ne nabrajamo i neke druge kvalitete.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com