Pošalji nam vijest
Krizma u Senju
Krizma u Senju Krizma u Senju Krizma u Senju Krizma u Senju
Krizma u Senju
Objavljeno: 19-05-2018

SENJ - Sinoć je u Katedrali 45 mladih primilo sakrament sv.krizme, a koncelebrirano misno slavlje predvodio je biskup mons. mr. Zdenko Križić, u zajedništvu s preč. Siliviom Milin dekanom Senjskog dekanata, preč.dr.Richardom Pavlić župnikom senjskim, don Anđelkom Kaćunkom župnikom u Krivom Putu i Kompolju, i župnim kapelanom vlč.Nikolom Prša.

Danas slavimo Svetkovinu Duhova – Pedesetnicu, čime završava vazmeno vrijeme i nastavlja se liturgijsko vrijeme kroz godinu.
 
Podsjećamo da jutarnje mise kroz tjedan slavimo ponedjeljkom, srijedom i subotom. U ostale dane kroz tjedan misa je navečer u 19 sati.
 
Molitvu sv. krunice u svibnju imamo svaku večer u 18.30 sati.
 
Sljedeće nedjelje je Svetkovina Presvetog Trojstva.
 
Još uvijek traju radovi u Ogrizovićevoj ulici pa je zapriječen ulaz u Župni ured. Za uredske poslove možemo se obratiti u sakristiji, svaki dan nakon svete mise.
 
U našoj Biskupiji vodi se postupak za proglašenje blaženom i svetom s. Žarke Ivasić koja je iz "mržnje prema vjeri" strijeljana u Gospiću 16. svibnja 1946. godine te je podnijela mučeničku smrt. Iz Biskupije smo dobili Proglas kojim se kauzi s. Žarke Ivasić pridružuju i postupci drugih šest redovnica iz Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog koje su izgubile život "in odium fidei" od komunističkog režima u Jugoslaviji neposredno nakon Drugog svjetskog rada. Proglas čitamo 20. svibnja 2018. u svim župama naše Biskupije, na svim nedjeljnim misama. 
 
 
SENJSKA DRAGA
Ove nedjelje misu slavimo na Stocu. U mjesecu lipnju misu na Stocu slavimo na Petrovu.
 
KRIVI PUT
Sljedeće nećemo moći slaviti misu u Krivom Putu.

 --------

Župa Senj / I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com