Pošalji nam vijest
Provale i krađe
Provale i krađe
Objavljeno: 21-05-2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (18.-21. svibnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća, prekršaj zlouporabe droga, jedan pronalazak minsko eksplozivnog sredstva i jedna dragovoljna predaja streljiva.

Noću 18./19. svibnja na odmorištu na autocesti u smjeru juga nepoznati je počinitelj provalio je u njemački kamper iz kojega je ukrao novac i osobne dokumente, u vlasništvu četiri Nijemca. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se jučer u 9:25 sati na autocesti kod odmorišta Lički Osik kada je 59-godišnji Zagrepčanin i automobilom udario u razdjelnu ogradu od koje se odbio i udario u drugi osobni automobil. Vozač i 54-godišnja putnica iz osobnog automobila koji je skrivio nesreću teško su ozlijeđeni i zadržani na liječenju, ona u KBC Rijeka, on u KBC Zagreb.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnomu prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tomu periodu utvrđeno je ukupno 59 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer na autocesti u smjeru Splita kod 51-godišnjeg Hrvata (1.86 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 220.5 km/h izmjerena je u subotu na autocesti između čvora Gospić i Zira, kada je 32-godišnji Hrvat upravljao motociklom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Sinoć su u Prijeboju policijski službenici su u redovnoj kontroli prometa zatekli 26-godišnjeg Omišanina u nezakonitom posjedovanju 1,5 grama praškaste materije karakterističnog izgleda za drogu tipa kokain, koja je uz potvrdu o oduzimanju predmeta od istog oduzeta. Protiv njega će nadležnomu prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

U petak su evidentirani pronalazak minsko eksplozivnog sredstva i dragovoljna predaja oružja:

-           u Kvartama, Općina Perušić, na otvorenomu prostoru u travi je pronađena jedna ručna bomba,

-           u Brinju je građanin dragovoljno predao 112 komada raznog streljiva.

Policijski službenik protueksplozijske zaštite ove policijske uprave navedena minsko-eksplozivna sredstva je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com