Pošalji nam vijest
Nakon Varaždina i Siska, DVD Otočac treće društvo po osnutku u Hrvatskoj
Nakon Varaždina i Siska, DVD Otočac treće društvo po osnutku u Hrvatskoj
Objavljeno: 26-05-2018

OTOČAC - DVD Otočac osnovano je 1868. godine kao treće društvo u Hrvatskoj, nakon prvoga Vatrogasnog zbora u Varaždinu i DVD-a u Sisku. Treba spomenuti da je ustrajnim radom članova kroz povijest, ali i dobrom i nesebičnom voljom domicilnog žiteljstva, DVD Otočac preživjelo, ne bez šteta, Prvi i Drugi svjetski rat, nakon kojega je i krenulo sve veće omasovljavanje društva. Zbog sve većeg broja članova 1952. pristupa se gradnji Vatrogasnog doma koji je dovršen i dan na upotrebu 1956. godine.

U Domovinskom ratu na posebnom je mjestu aktivnost društva, veliki dio mladih članova odlazi u postrojbe Hrvatske vojske i policije, a ostali dio uključuje se u obranu grada kao vatrogasci ili u logistici u zbrinjavanju izbjeglica i prognanika. Zabilježeno je tada 300 intervencija na požarima, a prevezeno je i 2500 litara vode građanstvu i vojsci.

Društvo danas broji preko 100 članova koji djeluju kroz operativnu postrojbu i Puhački orkestar, a riječ je uglavnom o mladima. Nisu male zasluge ovoga društva vatrogastvu u cijeloj županiji i šire.

S.K.T.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com