Pošalji nam vijest
Ružan vikend
Ružan vikend
Objavljeno: 04-06-2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a jedna se dogodila u subotu u 16:45 sati u Krbavi, kada je 70-godišnji Đurđevčanin upravljajući osobnim automobilom sletio s ceste i udario u stablo jasena, te se teško ozlijedio. Druga prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Karlobaga.

Također je proteklog vikenda evidentirana jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se u subotu, 2. lipnja u 7:50 sati u Ažić Lokvi, kada je 26-godišnji Umažanin upravljajući motociklom pao u jarak uz cestu. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u vozilu hitne medicinske pomoći.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tomu periodu utvrđena su ukupno 43 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Novalji, kod 26-godišnjeg Austrijanca (1.70 g/kg). 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 101.7 km/h izmjerena je u petak u Budačkoj ulici u Gospiću, kada je 26-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnomu prekršajnom sudu.

U petak, 1. lipnja na ugibalištu uz državnu cestu broj 8, u mjestu Kalić nepoznati je počinitelj provalio u osobni automobil iz kojeg je ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima, vlasništvo 29-godišnje Njemice. 

Jučer je na autocesti A-1, ispred jednog restorana, nepoznati počinitelj iz otključanog automobila ukrao više laptopa u vlasništvu 28-godišnjeg Hrvata. 

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnima državnim odvjetništvima biti podnijete kaznene prijave. 

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com