Pošalji nam vijest
Možemo li produljiti sezonu i kako?
Možemo li produljiti sezonu i kako?
Objavljeno: 08-06-2018

ZAGREAB – Institut za turizam iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma organizira XI. Rasprave o turizmu Republike Hrvatske pod nazivom Hrvatski turistički proizvodi – možemo li produlji sezonu i kako? Rasprave će se održane  u prostorijama Napretkovoga kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 (I. kat), u četvrtak, 28. lipnja s početkom u 12 sati.

Turistička sezona u Hrvatskoj još uvijek je kratka, a usporedbe s drugima mediteranskim zemljama pokazuju da u Hrvatskoj sezona traje čak i kraće. Strategijom razvoja turizma kao i izrađenima i realiziranima akcijskim planovima pokazuje se da Hrvatska, s obzirom na svoje ukupne resurse, može značajno produlji  turističku sezonu.

Ove se rasprave bave detektiranjem ne samo barijera za ostvarivanje cjelogodišnjeg turizma već i definiranjem preduvjeta koje je potrebno ostvari u cilju približavanja turističkim liderima u Europi i svijetu.

Pitanja na koja se traže argumentirani i konkretni odgovore su: koja su najveća ograničenja za produljenje turističke sezone?; koji su turistički resursi i atrakcije zanimljivi gostima i izvan ljetnih mjeseci?; koji turistički proizvodi i koje naše regije ili destinacije imaju veće šanse za produljenje sezone i zašto?

U cilju razvijanja složenog turističkog proizvoda potrebno je odgovori gdje najviše ‘zapinje’ i tko treba ‘osigurati’ kontinuiranu suradnju? i gdje i kako naći poticaj za inovacije proizvoda? Nakon uvodnog izlaganja koje će održati  dr. Sanda Čorak, odgovore na ova pitanja probat  će dati  sljedeći panelis: Gari Cappelli, ministar turizma, Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoju ponude, Hrvatska turistička zajednica, mr. Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Sanda Bravar, voditeljica destinacijskog marketinga, Maistra d.d., dr. Sanda Čorak, znanstvena savjetnica u Institutu za turizam.

Rasprave će moderirati  Đuro Tomljenović, a namijenjene su općoj i stručnoj javnosti, medijima te svima koji žele saznati  više o hrvatskom turizmu. Gosti će u raspravama moći sudjelovati  postavljanjem pitanja panelistima. Predviđeno trajanje je od 12 do 14 sati.

IT/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com