Pošalji nam vijest
Prometne nesreće s teško ozlijeđenima
Prometne nesreće s teško ozlijeđenima
Objavljeno: 11-06-2018

GOSPIĆ – Proteklog vikenda bilo je podosta prometnih nesreća. Izdvajamo one u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, a koje su se dogodile: 

  • u petak u 13:40 sati u Kaliću, kada je 34-godišnji Slovenac motociklom sletio s ceste, udarivši u parkirani osobni automobil, kojom prilikom se teško ozlijedio. 
  • u subotu u 11:45 sati u Kvartama, kada je 70-godišnji Perušićanin upravljajući osobnim automobilom, a pod utjecajem alkohola (1.40 g/kg) i uslijed neprilagođene brzine, sletio s ceste. Teško je ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću. 
  • jučer u 13 sati u Donjemu Babinom Potoku, kada se 30-godišnja Vrhovljanka upravljajući osobnim automobilom sudarila na cesti s drugim automobilom. U prometnoj nesreći je vozačica teško ozlijeđena, dok je vozač drugog vozila lakše ozlijeđen.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 39 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Korenici, kod 25-godišnje Hrvatice (1.90 g/kg). 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 219.5 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1kada je 36-godišnji Poljak upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com