Pošalji nam vijest
Sv. Ivan u Crnom Kalu
Sv. Ivan u Crnom KaluSv. Ivan u Crnom KaluSv. Ivan u Crnom KaluSv. Ivan u Crnom KaluSv. Ivan u Crnom KaluSv. Ivan u Crnom Kalu
Sv. Ivan u Crnom Kalu
Objavljeno: 27-06-2018

CRNI KAL - Ovogodišnja svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika Crnoga Kala, koja se poklopila s nedjeljom, ponovno je pokazala kako su subota i nedjelja najprikladniji dani za veća crkvena slavlja i okupljanja. Misno slavlje u 15 sati predvodio je župnik don Anđelko – u koncelebraciji, upravo zbog nedjelje, nisu mogli biti ostali svećenici ni iz Senjskoga, ni iz Otočkoga dekanata, u kojima su također župne svetkovine odnosno 'zborovi' na 'Ivanju', kao što je npr. u Švici.

Crkva u Kalu bila je dupkom ispunjena, a dio vjernika morao je ostati ispred nje. Kao na svakom slavlju, u Kalu je u crkvi mnogo djece. Tako je bio i u nedjelju 24. lipnja, na sv. misi, na kojoj je pjevanje vodio župni zbor iz Kompolja, tako da je cijela crkva bila pobožno raspjevana.

A nakon euharistijskoga slavlja, radost 'ivanjske' svetkovine prenijela se na prostor pred crkvom, gdje je nastavljeno tradicionalno druženje uz razgovor, piće i živu glazbu pa se pučko veselje uz pjesmu i ples potrajalo do navečer.

A.K./M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com