Pošalji nam vijest
Kanonici Kaptola Sv.Marije u Senju s biskupom mons.Zdenkom Križićem
Kanonici Kaptola Sv.Marije u Senju s biskupom mons.Zdenkom Križićem
Objavljeno: 28-06-2018

Dana, 26. lipnja o. g. u župnom stanu u Senju održana je godišnja sjednica kanonika Kaptola Sv. Marije - Senj. Sjednici je prisustovao i biskup mons. Zdenko Križić. Na sjednici su bili kanonici: mons. Mile Čančar, predstojnik, te svi drugi članovi Kaptola: mons. Tomislav Šporčić, mons. dr. Richard Pavlić, mons. Marijan Ožura, mons. Mile Pecić te začasni kanonici preč. Nikola Turkalj i preč. Luka Blažević.

Na sjednici su raspravljene točke:

1. Statut Senjskog Kaptola - odobren, 17. 3. 2003. ad experimentum na 5 godina;

2) Izbor predsjednika - prepozita (mandat pet godina) i tjajnika (mandat na pet godina) . Nanovo su izabrani predsjednik mons. Mile Čančar i tajnik mons. Mile Pecić;

3) Upražnjeno mjesto kanonika mons. Tomislava Rogića, šibenskog biskupa. Spomenuto je više imena kao mogućih kandidata. Biskup će odlučiti koga će imenovati;

4) Uvođenje u kanoničku službu kanonika koji nisu uvedeni. O tome će se govoriti i na idućoj sjednici;

5) Sudjelovanje kanonika na liturgijskim slavljima u Gospiću na blagdana Blagovijesti i proslavi Sv. Magdalene i u Senju na Gospu Karmelsku.

Osim gore navedenih točaka kanonici su s biskupom razgovorili o više drugim pastoralnim i svećeničkim pitanjima. Sastanak je završio zajedničkim ručkom.

TŠ/IB

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com