Pošalji nam vijest
U Senju osnovana Udruga branitelja Uskok
U Senju osnovana Udruga branitelja UskokU Senju osnovana Udruga branitelja Uskok
U Senju osnovana Udruga branitelja Uskok
Objavljeno: 30-06-2018

SENJ - 29. lipnja 2018. godine u 19 sati u prostorijama tvrđave Nehaj održana je Osnivačka skupština Udruge branitelja Uskok Senj. Na Skupštini su izabrana tijela Udruge: Predsjedništvo, Nadzorni odbor, Sud časti i predsjednik. Za predsjednika Udruge izabran je Mile Tomljanović – Ampulica.

Senjane je podržao predsjednik riječke podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Mile Biondić, prvi zapovjednik Tigrova Damir Šimunić te predstavnici udruga Termiti iz Zadra i Vukovi iz Gospića. Prisutnima se obratio prvi zapovjednik treće satnije legendarnih Tigrova Damir Šimunić, koji je u svojem toplom obraćanju prisutnima naglasio kako je važno spominjati hrabre dečke – branitelje, i one koji su s nama i one kojih više nema da se njihovo zalaganja i žrtva nikada ne zaborave. Nadahnutim se govorom okupljenima obratio i Mile Biondić, koji je pozvao na zajedništvo i suradnju svih braniteljskih udruga.

Na Skupštini je istaknuto kako senjska udruga okuplja sve branitelje bez obzira na postrojbu i staž, a glavni cilj joj je da pomaže, okuplja i organizirano povezuje sve branitelje koji su na bilo koji način doprinijeli u obrani i stvaranju Hrvatske te štiti njihov status i promiče njihove interese. Također, Udruga Uskok uvodi jednu novost koju ostale udruge takvoga tipa nemaju, a to je da je otvorena za mlade, žene, djecu i obitelji braniteljske populacije koji nisu iz opravdanih razloga (maloljetnost, bolest i drugo) mogli sudjelovati u Domovinskom ratu, a baštine Domovinski rat i njegove vrijednosti, u cilju uključenja mladih u rad Udruge i njezinog aktivnog promicanja u javnom životu Grada.

Svečanoj Skupštini prisustvovao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Senja Tomislav Biondić. Prisutnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Tomljanović, koji je u pozdravnom govoru naglasio zadovoljstvo što će na području grada Senja djelovati ovakva udruga koja će povezivati branitelje, štititi njihov status i promicati njihove interese. Također je podijelio svoju radost jer spomenik hrvatskim braniteljima krasi senjsku rivu. Osnivačima i članovima Udruge poželio je mnogo uspjeha u radu i uputio dobre želje za nastavkom suradnje.

Ana Vukelić, prof. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com