Pošalji nam vijest
Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije
Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije
Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije
Objavljeno: 30-06-2018

Otvorena maturanska izlozba U sklopu Dana maturanata senjske gimnazije i ove su godine senjska knjižnica i Klub maturanata organizirali tradicionalnu izložbu pod nazivom „Slika senjskog maturanta“, a ovogodišnji podnaslov izložbe glasio je „IZ MOJEGA KUTA“. Radi se o izložbi mlade i nadarene umjetnice Borne Matičić.

Prigodan program otvorenja uljepšan svirkom „Bonace“ održao se ovu subotu, 23. lipnja 2018. godine u Gradskoj knjižnici Senj. -Borna nam se predstavlja sa serijom divnih, ekspresivnih i koloristički snažnih slika u tehnici akrila kojima promatraču i publici nudi svoje autentično viđenje svakodnevlja i svega onoga što nas okružuje. Prekrasno nijansirani prikazi životinja, ljudi i pejzaža nameću se kao vodeći motivi izložbe te nas uvlače u stvaralački svijet autorice, da stvari sagledamo, kako naslov izložbe kaže, iz njezinog kuta. Izložba obuhvaća i zavičajne motive čime autorica potvrđuje da su Senj i njegove užance važan dio njezine inspiracije i stvaralačkog poriva. Borna Matičić maturantica je senjske gimnazije-generacija 2011. Pri samom je kraju svoga formalnog obrazovanja na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti i već je imala prilike sudjelovati u mnogim grupnim izložbama, no ova izložba je prva Bornina samostalna izložba i neobično nam je drago da je upravo naša Knjižnica prva izložila radove mlade umjetnice Matičić u kojima ćemo moći uživati sve do 18. srpnja ove godine, rekla je, između ostalog, moderatorica otvorenja i ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić. Izložbu je otvorio tajnik Kluba maturanata senjske gimnazje Branko Svast istaknuvši zadovoljstvo što se mladi članovi Kluba uključuju u njegove aktivnosti čime dokazuju da i danas iz senjske gimnazije izlaze sposobni, talentirani i vrijedni maturanti. Maturanti su dupkom ispunili knjižnicu uživajući u divnoj izložbi, glazbi, druženju, domjenku te u bogatom programu u ostatku Dana maturanata.

Gradska knjižnica Senj od srca zahvaljuje maturantima i sugrađanima na dolasku, umjetnici Matičić na suradnji te Bonaci na lijepim glazbenim brojevima. Veliko hvala i suorganizatorima izložbe, Klubu maturanata senjske gimnazije, na uvijek lijepoj suradnji i što kroz naše zajedničke aktivnosti već godinama daju priliku maturantima senjske gimnazije da se predstave široj umjetničkoj javnosti.

Ana Prpić Rogić

Foto :Tena Lebinac /Foto "Kebar"/

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com