Pošalji nam vijest
Gospićanin dragovoljno predao 11 ručnih bombi i dvije mine
Gospićanin dragovoljno predao 11 ručnih bombi i dvije mine
Objavljeno: 03-08-2018

U protekla 24 sata (2./3.kolovoza) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, osam prometnih nesreća, narušavanje javnog reda i mira, te jedna dragovoljna predaja minsko eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad:

- dva talijanska državljana (31-godišnjakom i 32- godišnjakom), zbog osnova sumnje da su počinili pet kaznenih djela krađe.

Sumnjiče se da su u razdoblju od 14. do 31 srpnja 2018. godine na području Grada Novalje, iz apartmana, te na plaži Zrće otuđili novčanike, novac, mobitele, dokumente, bankovne kartice i nakit, na štetu dva državljana Slovenije, četiri državljana Italije i jednog državljanina Mađarske.

Oni su predani pritvorskom nadzorniku PU Zadarske, a protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Jučer su evidentirane dvije teške krađe i dvije krađe u kojima je nepoznati počinitelj:

-  noću 2./3. kolovoza, u Novalji, na parkiralištu kod plaže Caska, provalio u osobni automobil i otuđio fotoaparat i putne torbe na štetu talijanskog državljanina, a iz apartmana u Novalji, novac na štetu njemačkog državljanina,

-  u Nacionalnom parku Plitvička jezera, iz ruksaka kineskog državljanina otuđio novčanik sa novcem i osobnim dokumentima,

 -   u vremenu od 09,00 do 14,00 sati, u Lovincu,  iz obiteljske kuće, otuđio novac na štetu 81-godišnjakinje s područja Lovinca.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave

nadležnim državnim odvjetništvima.

Građane i turiste upozoravamo da:

  • stvari ne ostavljaju bez nadzora na plažama, u kafićima, disco klubovima, kao i prilikom boravka na drugim javnim mjestima gdje se kreće veći broj ljudi,
  • da po izlasku iz kuća, stanova, apartmana i kamp kućica ne ostavljaju otvorene prozore i nezaključana vrata,
  • vrijedne stvari nikada ne drže zajedno na jednom mjestu,
  • dokumente i kreditne kartice uvijek drže odvojeno od novca i drugih vrijednosti,
  • novčanik, ukoliko je moguće, uvijek nose u prednjem džepu ili u torbici oko pojasa,
  • na plažu nikada ne nose veći iznos novca i vrijednije stvari,
  • da parkirana vozila uredno zaključavaju i u potpunosti zatvaraju prozorska stakla, da na sjedištima ne ostavljaju vrijedne predmete koji mogu biti mamac kradljivcima,
  • da vozila ne ostavljaju na mračnim mjestima i „divljim“ parkiralištima sa vrijednim predmetima unutar vozila. 

Dvije prometne nesreće su sa ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca i Novalje. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (1) , Senja (1), Karlobaga (1)  i Novalje (1).

Narušavanja javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Otočca.

Protiv počinitelja će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Jučer je građanin u Gospiću dragovoljno predao 11 ručnih bombi, dvije mine te jedno streljivo, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.     

PU ličko-senjska 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com