Pošalji nam vijest
Krađe, prometne nesreće, šverc cigareta, nedozvoljeno glisiranje
Krađe, prometne nesreće, šverc cigareta, nedozvoljeno glisiranje
Objavljeno: 07-08-2018

Tijekom proteklog vikenda (3. – 6. kolovoza 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 23 prometne nesreće, pet narušavanja javnog reda i mira, dva događaja na moru i jedan događaj na granici.

Dana 3. kolovoza, nepoznati počinitelj je:

  • na području Nacionalnog parka Plitvička jezera, iz ruksaka, vlasništvo 55-godišnje kineske državljanke, otuđio novčanik sa novcem, bankovnim karticama i dokumentima,
  • u Novalji, u ugostiteljskom klubu „Cocomo“, otuđio mobitel, na štetu 21- godišnjakinje iz Osijeka.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu  podnijeti kaznene prijave.

Devet je prometnih nesreća s povrijeđenim osobama a dogodile su se na području Senja (4), Novalje (3), Korenice (1)  i Gospića (1). U njima je četiri osobe teško i 7 osoba lakše ozlijeđeno.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Novalje (4), Senja (3), Korenice (3), Gospića (2), Otočac (1), Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 53 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Senju, kod 33-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.96 g/kg).          

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Otočca (3), Gospića (1) i Novalje (1).

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.      

Dana 5.kolovoza su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog automobila švicarske nacionalne oznake, te su kod 58-godišnje švicarske državljanke pronašli 60 kutija cigareta, koje nije prijavila prije početka pregleda.

Pronađeni predmeti su od nje privremeno oduzeti, a djelatnici carine su joj naplatili novčanu kaznu.                   

Policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su 3. kolovoza, kod otoka Dolin, u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli austrijskog državljanina, a 4. kolovoza, kod mjesta Vidasi u blizni otoka Paga, u nedozvoljenom glisiranju zatekli su njemačkog državljanina.

Zbog utvrđenog prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi.

PU ličko-senjska 

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com