Pošalji nam vijest
Raspored slavlja Gospe Krasnarske
Raspored slavlja Gospe Krasnarske
Objavljeno: 08-08-2018

KRASNO – Ljetno vrijeme leti, stare babe su znale kazati da „tri po tri nedilje i eto ti jeseni“. A na što su mislile? Pa na tjedne („nedilje“) i ovako su to računale: od sv. Marije Magdalene do Velike Gospe – tri „nedilje“, od Velike pa do Male Gospe – tri „nedilje“, od Male Gospe do „Mijolje“ – tri „nedilje“ (dan više ili manje, Bože moj).

A blagdan Velike Gospe je neka klimatska prekretnica na kontinentu. Naravno ne samo po tome da je i središnji blagdan.  

Oduvijek je u Gackoj i Lici te Primorju taj blagdan bio najjači na Krasnu (ne na Krasnome, kako se sve češće pogrješno deklinira), odnosno blagdan Velike Gospe Krasnarske (ne od Krasna, kako pišu i neki svećenici, pogrješno naravno) je bio najposjećeniji.

Evo, tako će i ove godine središnje misno slavlje biti u 11 uri u dragi kraj kapele. Predvodit će ga biskup u miru mons. dr. Mile Bogović u suslavlju s mjesnim ordinarijem mons. Zdenkom Križićem, upraviteljem svetišta preč. Stipom Zebom i drugim svećenstvom.

Popodnevnu misu u 16 sati predvodit će vlč. Kristijan Zeba.

Večer uoči svetkovine križni put u 19 sati predvodit će vlč. Ivan Miškulin, a misu bdijenja u 20 uri fra Ilija Mikulić. Slijedi zatim euharistijsko klanjanje koje predvodi biskupijski generalni vikar mons. Marinko Miličević.

Neka vjerni narod zna.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com