Pošalji nam vijest
Provala u kamper, krađa novčanika dokumenta i novca, prometne nesreće, požar, nedozvoljno glisiranje
Provala u kamper, krađa novčanika dokumenta i novca, prometne nesreće, požar, nedozvoljno glisiranje
Objavljeno: 13-08-2018

Tijekom proteklog vikenda (10. - 13. kolovoza 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, 17 prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira, jedna dragovoljna predaja streljiva, jedan prekršaj nedozvoljenog glisiranja i požar suhe trave.

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom talijanskih državljana (25-godišnjak i 27-godišnjak) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe.

Sumnjiče se da su 10. kolovoza 2018. godine na plaži Zrće otuđili ruksak sa novcem, osobnim dokumentima i mobitelom u vlasništvu 19-godišnje talijanske državljanke.

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu na odmorištu na autocesti A-1, u smjeru Splita, nepoznati počinitelj provalio je u kamper poljske nacionalne oznake iz kojeg je otuđio novčanike sa osobnim dokumentima i novcem, u vlasništvu četvero poljskih državljana.

Noću 10./11. kolovoza 2018. godine u Novalji je nepoznati počinitelj provalio u sobu iz koje je otuđio novac u vlasništvu 21-godišnjakinje iz Donje Motičine.

Jučer u Škuncinim Stanima, nepoznati počinitelj je ušao u dvije nezaključane kuće iz kojih je otuđio novac u vlasništvu dvojice austrijskih državljana i četvorice njemačkih državljana.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Četiri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a odgodile su se na području Novalje (3) i Senja (1). U njima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (5), Otočca (3), Senja (2), Gospića (1), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 83 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu (2.34 g/kg) kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića, te svađom i vikom na području Otočca i Karlobaga.           

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima. 

U subotu je građanin s područja Otočca dragovoljno predao 190 komada puščanog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.   

Jučer su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj u Barbatskom kanalu u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 42-godišnjeg  austrijskog državljanina. Zbog utvrđenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

Jučer je evidentiran jedan požar suhe trave u Karlobagu, te je utvrđeno da je počinitelj 25-godišnji francuski državljanin, kojem je izdan obavezni prekršajni nalog.

PU ličko-senjska 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com