Pošalji nam vijest
Proslavljena Velika Gospa i dan općine Brinje
Proslavljena Velika Gospa i dan općine BrinjeProslavljena Velika Gospa i dan općine BrinjeProslavljena Velika Gospa i dan općine BrinjeProslavljena Velika Gospa i dan općine BrinjeProslavljena Velika Gospa i dan općine BrinjeProslavljena Velika Gospa i dan općine BrinjeProslavljena Velika Gospa i dan općine BrinjeProslavljena Velika Gospa i dan općine BrinjeProslavljena Velika Gospa i dan općine BrinjeProslavljena Velika Gospa i dan općine Brinje
Proslavljena Velika Gospa i dan općine Brinje
Objavljeno: 17-08-2018

BRINJE - Velika Gospa, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, svečano je proslavljena u brojnima marijanskim svetištima diljem Hrvatske, pa tako i u brinjskoj župi Uznesenja BDM.

Glavno misno slavlje na blagdan Velike Gospe u crkvi Uznesenja BDM održano je s početkom u 18 sati. U veličanstvenoj procesiji uz mnoštvo okupljenih vjernika i hodočasnika, sudjelovali su članovi brinjskih udruga sa svojim znakovljem. Čast nošenja kipa Majke Božje u procesiji ove godine je pripala članovima KUD-a Brinje.

Koncelebrirano misno slavlje u prepunoj brinjskoj crkvi predvodio je Pero Jurčević, u suslavlju s Milom Rajkovićem, fra Jurom Marčinkovićem i brinjskim župnikom Pejom Ivkićem, uz glazbenu pratnju crkvenog zbora Uznesenja BDM.

Nakon misnog slavlja, proslava Velike Gospe je nastavljena na prepunom igralištu osnovne škole gdje je održan koncert grupe Ličke Drvosječe iz Zagreba. Okupljene je dodatno razveselio spektakularni vatromet koji je obasjao stari grad Sokolac i nebo iznad Brinja. Prigodni vatromet povodom dana općine Brinje koji je razveselio stanovnike i posjetitelje Brinja, sponzorirala je tvrtka Širjan d.o.o. iz Križevaca.

A. M.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com