Pošalji nam vijest
Unutarstranački izbori po školama?
Unutarstranački izbori po školama?
Objavljeno: 07-09-2018

OTOČAC – Unutarstranački izbori HDZ za Županijski odbor te stranke bit će u nedjelju, 9. rujna diljem Ličko-senjske županije. Izborno povjerenstvo te stranke je objavilo gdje će članovi HDZ moći glasovati po ograncima.

Zanimljivo je da se za unutarstranačke izbore na mnogim glasačkim mjestima koriste prostorije škola, tako na primjer područne škole matične škole Zrinskih i Frankopana u Otočcu, a ima toga i na drugim mjestima. Postavlja se pitanje je li to normalno? Mogu li se prostorije škola i drugih javnih ustanova koristiti za unutarstranačke aktivnosti? Po kojoj osnovi?

Usporedba s državnim ili lokalnim izborima je posve neumjesna, to je neka druga priča, drugi je (javni) interes. Jer ako tako može ova stranka, postavlja se pitanje bi li ravnatelji škola dopustili nešto slično npr. SDP-u, HSP-u, da ne nabrajamo stranke dalje. Zacijelo ne bi, dapače.

I na kraju pitanje, što će povodom ovakve odluke poduzeti ličko-senjski župan jer su županije osnivači škola? Prešutjeti? Reagirati? Pozvati ravnatelje na odgovornost? Vidjet će se na kakvim to slabašnim nožicama stoji hrvatska pravna država.

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com