Pošalji nam vijest
Medvjedići i sve oko njih
Medvjedići i sve oko njihMedvjedići i sve oko njih
Medvjedići i sve oko njih
Objavljeno: 09-09-2018

KUTEREVO - Utočište medvjeda u Kuterevu puno je posjetitelja iz Italije, Njemačke, Francuske, ne samo iz stranih zemalja već i iz domovine, iz Zagreba, Zadra, Daruvara, Ogulina, ma ne zna se otkuda sve ne. Ne možeš proći cestom, a ako se automobilčićem i probiješ, toliko je svijeta da se do ograđenih prostora za medvjede jedva i probiješ.

A medvjedi ne miruju, igraju se, i veliki i oni manji. Iako to nama izgleda poput igre, možda i nije igra, možda je iskazivanje određene doze agresije. Čini se da ih toliki svijet pomalo iritira, uzbunjuje i uzbuđuje, ta divlja marva bi htjela malo svoga mira. A na sve strane graja, vika, podvikivanje i podcikivanje, kakofonija različitih zvukova. Jedva ljudima izdržljivo, a kamoli medvjedima. Ili se to sve nama tako čini.

Suvenira na sve strane, trguje li se trguje, prodaje li se prodaje, kupuje li se kupuje, a sve se računa – bez računa. Zanimljivo!

Volonteri su posvuda, neki nešto razumiju, neki ništa ne razumiju. Ne samo od jezika, već i od tradicije koju tamo na info-punktovima predstavljaju. Vjerojatno računaju da će malotko što priupitati, tražiti kakvo objašnjenje. Na mah sve djeluje pomalo otužno, onako površno, tek tako, glavno da se novac vrti…

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com