Pošalji nam vijest
Zakup šumskog zemljišta - poziv
Zakup šumskog zemljišta - poziv
Objavljeno: 12-09-2018

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni  poziv za prikupljanje ponuda za davanje u zakup šumskog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske. Šumsko zemljište koje se dobije u zakup može se koristiti za ispašu marve, za odmor, za rekreaciju i za šport (trim-staze, staze za jahanje, privremeni športski tereni, stolovi i klupe za odmor i sl.), za postavljanja pomičnih naprava, reklamnih panoa, štandova, montažno-demontažnih tendi te privremenih kioska i drugih građevina gotove konstrukcije, građevinske (bruto) površine do 15 četvornih metara.

Šumsko zemljište može se dati u zakup za ispašu samo fizičkoj ili pravnoj osobi koja je upisana u Upisnik poljoprivrednika te koja je vlasnik ili posjednik marve.

Pravo prvenstva zakupa ima ona osoba koja najmanje tri godine do objave javnog poziva ima prebivalište/sjedište na području jedinice lokalne samouprave za koju se raspisuje javni poziv i ispunjava uvjet prosječnog odnosa broja grla stoke i zemljišta pogodnog za poljoprivrednu proizvodnju od najmanje 3,3 hektara po uvjetnom grlu, dosadašnji zakupnik, koji je uredno ispunio obveze i svrhu iz dosadašnjih ugovora o zakupu te osoba mlađa od 41 godinu.

M.P./M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com